Kristoff til topps: – Plutselig var jeg i luften rett før mål

Alexander Kristoff overtok den gule ledertrøye i Tour des Fjords etter å ha vunnet den andre etappen.

Eidfjord/Haugesund (TV 2 Sporten): Etiopiske Tsgabu Grmay fra Team MTN Qhubeka gikk alene i front åtte kilometer før mål på torsdagens 203,2 kilometer etappe mellom Eidfjord og Haugesund i Tour des Fjords.

Feltet maktet imidlertid å hente igjen 22-åringen fra Etiopia, og hjemmefavoritten Sven Erik Bystrøm fra Stavanger Sykleklubb lå lenge godt plassert i hovedfeltet.

– Han kjenner hver sving og hver krok i disse veiene her og lå veldig bra plassert, poengterte ekspertkommentator Johan Kaggestad.

Kristoff kontrollerte til seier
Den andre hjemmefavoritten, Alexander Kristoff, beordret samtidig sine lagkamerater frem tre kilometer før mål for å være klar for massespurten – mens Bystrøm sviktet.

I motsetning til på onsdagens første etappe, fikk Kristoff solid hjelp av sine lagkamerater i Team Katusha, og kontrollerte inn til sin første seier i Tour des Fjords 2014. Rogalendingen overtok dermed den gule ledertrøyen i rittet.

– Det var deilig å få den i boks og dette var perfekt lagarbeid. Utrolig bra. Vi kjørte bra på i starten og på slutten lå vi samlet, og alle hadde krefter, sa Kristoff til TV 2 Sporten like etter målgang.

– Hadde dere kontroll på slutten?

– I dag gamblet vi på at de andre på laget hadde kontroll. Og det hadde vi. Jeg var imponert over kjørestyrken til mine lagkamerater. Det gikk sykt fort på slutten. Det var en stor fartsdump der, og plutselig var jeg i luften rett før målgang, svarte Kristoff.

– Det var galskap på slutten
Tom Van Asbroeck fra Belgia tok andreplassen, mens Sondre Holst Enger tok nok en tredjeplass.

– Det er jo galskap på slutten. Det er den som satser mest, som vinner. Jeg var for langt bak i spurten da den startet. Jeg fikk til en god spurt og ble nummer tre, men var for langt bak til å seieren. Det er kjipt å være så nærme hele tiden. Jeg skal imidlertid ikke gi meg, det er tre etapper igjen, varslet han.

Etter to etapper leder Kristoff Tour des Fjords sammenlagt foran Jerome Baugnies og Holst Enger. 

Fredagens etappe sykles mellom Hjelmeland og Forsand, og er 163 kilometer lang.