FRIKJENT: Joseph Minala ble beskyld for å være 42 år gammel. Nå har det italienske fotballforbundet (FIGC) frikjent Lazio-spilleren for alderjuks. Foto: Getty Images
FRIKJENT: Joseph Minala ble beskyld for å være 42 år gammel. Nå har det italienske fotballforbundet (FIGC) frikjent Lazio-spilleren for alderjuks. Foto: Getty Images

17-åring beskyldt for å være 42 år gammel

Det italienske fotballforbundet har etterforsket saken. 

Lazios midtbanespiller Joseph Minala har ikke jukset med alderen. 

Det viser en etterforskning Det italienske fotballforbundet (FIGC) har gjort.

En afrikansk nettside slo i februar fast at Minala var 42 år gammel, mens han selv hevdet at han var 17 år.

Startet offisiell etterforskning
Beskyldningene førte til en offisiell etterforskning av FIGC. Etter å ha undersøkt ulike dokumenter i saken har fotballforbundet i Italia nå frikjent Minala for alderjuks.

– Etter vår granskning av saken har vi kommet frem til at det ikke er nødvendig med en disiplinærsak, heter det i en pressemelding fra FIGC.

– Det er ingen tvil fra vår side. Han er 17 år, slår fotballforbundet fast.

Kamerun-fødte Minala ble hentet til Serie A-klubben Lazio i fjor sommer og spilte blant annet for klubbens ungdomslag Viareggio Cup i februar da påstandene om at han egentlig var 42 år ble fremsatt.

– Det er falske påstander
– Jeg har lest det som står på den afrikanske nettsiden, hvor jeg skal ha sagt at min egentlige alder ikke er den samme som står i mine offisielle dokumenter. Det er falske påstander fremsatt av noen jeg ikke vet hvem er, sa Minala ifølge Lazios offisielle hjemmesider da påstandene om alderjukset ble publisert.

17-åringen, som er regnet som et svært stort talent, har hele tiden blitt støttet av Lazio.

– Fødselsattesten hans er hundre prosent legitim. Vi forbeholder oss retten til å handle mot alle som står ansvarlig for å beskytte navnet til både fotballklubben og spilleren, skrev Lazio i en offisiell uttalelse tidligere i år.

Minala fikk sin A-lagsdebut i Lazio-trøyen 6. april hjemme mot Sampdoria.