DØDE: Manchester United-eier Malcolm Glazer døde onsdag.  AFP PHOTO/ELIOT J. SCHECHTER/FILES
== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
DØDE: Manchester United-eier Malcolm Glazer døde onsdag.  AFP PHOTO/ELIOT J. SCHECHTER/FILES == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==

Manchester United-eier Malcolm Glazer er død

Malcolm Glazer (85) er død, bekrefter Tampa Bay Buccaneers onsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United-eier Malcolm Glazer døde onsdag. 

Det opplyser Tampa Bay Buccaneers på sine nettsider. Glazer ble 85 år gammel.

– Tampa Bay Buccaneers er triste for meddele at vår eier og president Malcolm Glazer er gått bort i en alder av 85 år, heter det i en uttalelse fra Buccaneers.

Malcolm Glazer overtok eierskapet i den amerikanske NFL-klubben i 1995. Under Glazers eierskap sikret klubben seg blant annet seieren i Super Bowl i 2002.

Den amerikanske forretningsmannen sikret seg eierskapet i den engelske Premier League-klubben Manchester United i 2005. Familien eier 90 prosent av aksjene.

Glazers sønner Joel og Avram har de siste årene vært aktive som visepresidenter i klubben.

Etter at Glazer-familien overtok eierskapet på Old Trafford har Manchester United sikret seg fem Premier League-titler (2007, 2008, 2009, 2011 og 2013), og Mesterliga-troféet i 2008. 

– Endrer ingenting for Manchester United
Oppkjøpet av Manchester United ble imidlertid ikke tatt godt i mot av fansen, ettersom Glazer-familien overførte en stor personlig gjeld til klubben. 

– For meg så er ikke dette en veldig stor sak, egentlig. Det er trist at et menneske går bort, men dette endrer ikke noe for Uniteds del. Det er jo sønnene Avram og Joel som har styrt det meste disse årene, og det blir nok ikke større endringer enn helt i toppen av konsernet, sier ansvarlig redaktør i Manchester Uniteds skandinaviske supporterklubb, Dag Langerød, til TV 2 Sporten.

Og fortsetter:

– Det betyr at Manchester United fremdeles er eid av Glazer-familien, så kan noen fremdeles være «unhappy» med det og diskutere eierskapet videre. Men eierskapet er sånn det er, og det er ikke noe vi kan gjøre med det, poengterer han.

Langerød tror ikke Manchester United får nye eiere med det første. 

– Med mindre det ikke kommer ut noe nytt, oppsiktsvekkende i engelske aviser så får dette ingen konsekvenser for Manchester United, sier han.

I en offisiell uttalelse om Glazers' bortgang, sier Manchester United følgende:

– Tankene til alle i Manchester United er hos hans familie i kveld, uttaler Premier League-klubben.

Startet som forretningsmann som 15-åring
Glazer ble født i Rochester, New York, og hadde seks søsken. Han startet som forretningsmann og investor i familiens firma, som opprinnelig drev med klokker, i en alder av 15 år.

Senere stod han bak oppbyggingen og var delaktig som investor i firma som First Allied, Zapata Corporation, Houlihans Restaurant Chain, Harley Davidson, Formica, Tonka, Specialty Equipment og Omega Protein, skriver Tampa Bay Buccaneers på sine hjemmesider.

Forretningsmannen etterlater seg konen Linda, seks barn og 14 barnebarn.