BOKSER MOT JESSICA BALOGUN: Cecilia Brækhus vender tilbake til ringen 7. juni.    Foto: Berit Roald / NTB scanpix
BOKSER MOT JESSICA BALOGUN: Cecilia Brækhus vender tilbake til ringen 7. juni.    Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Cecilia Brækhus begraver stridsøksen, varsler ny kamp

Går i ringen allerede i juni.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Konflikten mellom Cecilia Brækhus og Team Sauerland er lagt død. Den norske bokseren varsler i en pressemelding at hun entrer ringen igjen 7. juni. Der setter hun samtlige belter på spill i kamp mot Jessica Balogun.

– Jeg kan knapt vente på å komme tilbake i ringen. Jeg har trent hardt de fem-seks siste ukene i håp om å komme i form før sommeren. Jeg er veldig glad nå, og jeg er veldig glad for at Team Sauderland og Team Brækhus har lagt uenighetene fra vinteren og våren bak oss og funnet en felles vei videre som er bra for begge parter, sier Brækhus.

På det tyske markedet
TV 2 får opplyst at den nye avtalen mellom Brækhus og Team Sauerland strekker seg frem til 21. februar 2015. Advokat Morten Andreassen sier at Brækhus blir verdens best betalte kvinnelige bokser.

– Den nye avtalen til Cecilia innebærer tre til fire kamper det kommende året. Hun har fått gode treningsfasiliteter rundt seg, og hun har fått en veldig god økonomisk avtale. Hun har også fått tilgang til det tyske markedet, som hele tiden har vært viktig for Cecilia, sier Brækhus' advokat Morten Andreassen til TV 2.

– Det tyske markedet er potensielt 120 millioner seere. Det har alltid vært en drøm for Cecilia å bli vist på tysk tv, noe hun ikke har blitt til nå. Allerede fra neste kamp vil Cecilia bli vist på tysk tv (ARD).

– Ikke spill for galleriet
Team Brækhus vil ikke ut med de økonomiske detaljene i den nye avtalen, men er klar på at «The First Lady» har kommet godt ut av det.

– Cecilia er i alle fall veldig, veldig fornøyd. Og hun føler seg som en vinner, men jeg tror heller ikke at Sauerland føler seg som noen taper, sier Andreassen.

Han bedyrer likevel at det ikke har vært et spill for galleriet.

– Av og til, for å få aksept for kravene sine, må man også være mulig til å gi opp avtalen. Det var Cecilia. Det trodde vi lenge kom til å skje, men nå har vi heldigvis kommet til enighet i siste innspurt.

– Var det spill for galleriet?

– Overhodet ikke. Både Sauerland- og Cecilia-leiren trodde lenge at dette ikke kom til å skje. Vi har alle gått sammen om å brette opp ermene, være positive og komme til enighet.

– Fornøyd med å komme til enighet
Tidligere i år ble det kjent at Brækhus ville avslutte samarbeidet med det tyske promotorselskapet, men Team Sauerland mente at den norske bokseren hadde ett år igjen av kontrakten.

Cecilia Brækhus på en pressekonferanse etter tittelkampen i weltervekt-klassen mot Myriam Lamare fra Frankrike under Nordic Fight Night i Frederikshavn. Brækhus vant oppgjøret på poeng. Promotør Nisse Sauerland til høyre, og Brækhus sin nye trener Otto Ramin til venstre.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Cecilia Brækhus på en pressekonferanse etter tittelkampen i weltervekt-klassen mot Myriam Lamare fra Frankrike under Nordic Fight Night i Frederikshavn. Brækhus vant oppgjøret på poeng. Promotør Nisse Sauerland til høyre, og Brækhus sin nye trener Otto Ramin til venstre. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Brækhus og hennes rådgivere mente derimot at det bare var snakk om en opsjon på ett år til dersom partene kom til enighet om ny kontrakt.

Team Sauerland var klar til å ta saken til retten, men nå virker det imidlertid som om partene er kommet til enighet.

– Vi er veldig fornøyd med å komme til enighet med Cecilia. Som vi alltid har sagt, er det viktigste at Cecilia holder frem som aktiv, og jeg er glad for at partene har kommet frem til løsning og at hun vil fortsette å bokse for Team Sauerland. Vi håper Cecilia kan bokse tre ganger i år. Hun er en fantastisk idrettsutøver, og vi ser frem til å se henne tilbake i ringen, sier Nisse Sauerland i en pressemelding.

Brækhus har vært en del av tyske Sauerland siden 2007. 32-åringen er ubeseiret på sine 24 kamper som proffbokser.