TIL LARVIK: Marit Malm Frafjord er klar for tre år i Larvik. Foto: AFP PHOTO / JEAN-SEBASTIEN EVRARD
TIL LARVIK: Marit Malm Frafjord er klar for tre år i Larvik. Foto: AFP PHOTO / JEAN-SEBASTIEN EVRARD

Malm Frafjord klar for Larvik

Skadeforfulgte Marit Malm Frafjord signerte for Larvik. – Den sjansen tar vi, sier Ole Gustav Gjekstad.

Tidligere landslagskaptein Marit Malm Frafjord har lenge blitt linket til Larvik, og onsdag skrev hun under en treårskontrakt med klubben.

Malm Frafjord pådro seg en stygg skulderskade i Viborg like etter OL i London.

– Den sjansen tar vi
Den bød på en lang opptreningsperiode, og da Malm Frafjord begynte å få orden på skulderen, røyk akillesen.

– Vi vet jo ennå ikke når Marit blir spilleklar for oss, sier Larvik trener Ole Gustav Gjekstad.

Men Larvik håper å ha henne klar til spill i Champions League i oktober. Og landslagssjef Thorir Hergeirsson regner heller ikke med å ha henne med til EM i desember.

– Skadehistorikken hennes er nå lang og vond. Men den sjansen tar vi. Det finnes ikke mange topp internasjonale strekspillere som er bunnsolide i forsvar. Marit er en av få, så dette blir fint for oss, fortsetter han.

Malm Frafjord selv er overbevist om at hun snart er tilbake i godt, gammelt slag.

– Jeg valgte Larvik fordi det er det beste laget i Norge. Det er et profesjonelt lag med vinnertradisjoner. Da jeg først skulle hjem til Norge, så var det ikke veldig mye tvil om at det måtte bli Larvik, sier hun til TV 2 Sporten.

– Du har slitt mye med skader?

– Ja, foreløpig så er jeg skadet. Men jeg håper at jeg skal kunne spille kamper igjen fra høsten av. Så lenge jeg ikke har glemt alt jeg kunne før jeg ble skadet, føler jeg meg sikker på at jeg fremdeles har mye å bidra med, svarer hun.

– Hadde du tilbud fra andre klubber?

– Jeg har snakket med andre klubber, men Larvik har hele tiden vært førstevalget.

Mange nykommere
Stallen til Larvik for kommende sesong er så godt som klar. Polske Alina Woijtas blir nyervervelsen på venstreback. Danske Sandra Toft erstatter veteranmålvakten Lene Rantala som legger opp. Lise Løke er gravid, men i strekposisjonen har Larvik to spillere fra før, og Malm Frafjord på vei inn.

Venstrekanten Jeanett Kristiansen er løst fra kontrakten, og her jobber Larvik for å få på plass landslagspiller Sanna Solberg.

I tillegg er Mari Molid ny i Larvik, men hun er korsbåndskadet.

– Det kan hende vi bør ha en venstrehendt spiller til, men vi får se hva økonomien tillater. Det kan bli at vi henter inn en junior, sier Gjekstad.