WILL-kommen til Skandinavia!

Will Ferrell i ny komedieserie på TV 2 om amerikansk kultursjokk i Sverige.

Hva skjer når kjærligheten får deg til å pakke kofferten for å leve med kjæresten i et helt nytt land?

I serien «Welcome to Sweden» som snart skal sendes på TV 2 flytter amerikanske Bruce til Sverige for å leve med sin nye kjæreste Emma. Det skjer selvsagt ikke helt uten forviklinger og snart må Bruce lære seg å leve i en helt annen kultur enn han er vant med.

Serien basert på egen opplevelser

Det er den amerikanske skuespilleren Greg Poehler som spiller hovedrollen i serien som er bygd på hans egne erfaringer. Poehler har, som komiker Will Ferrell, giftet seg med en svensk kvinne og bor store deler av året i Sverige.

SØSKEN: Greg Poehler med sin søster Amy Poehler under lanseringen av serien «Welcome to Sweden» på NBC i april 2014. Foto: Scanpix
SØSKEN: Greg Poehler med sin søster Amy Poehler under lanseringen av serien «Welcome to Sweden» på NBC i april 2014. Foto: Scanpix

Stjernelag

Greg Poehler har i tillegg til komiker Will Ferrell fått med en rekke kjente amerikanske stjerner i serien. Patric Duffy, mest kjent som Bobby i 80-tallsserien «Dallas» er med. Det sammer er rockestjernen Gene Simmons og ABBA's egen Björn Ulvaeus. Dessuten spiller Greg sin søster, Amy Poehler, en rolle i serien. Hun har tidlig vært med i Saturday Night Live og spiller for tiden i suksess-serien "Parks and Recreation".

STJERNELAG: Fra venstre: Patrick Duffy, Björn Ulvaeus og Gene Simmons har roller i serien. Foto: Scanpix/Stelle Pictures
STJERNELAG: Fra venstre: Patrick Duffy, Björn Ulvaeus og Gene Simmons har roller i serien. Foto: Scanpix/Stelle Pictures

– Hvorfor ønsket du å lage denne serien?

– Jeg skjønte etterhvert at livet mitt i Sverige kanskje kunne være interessant å portrettere. Mye handler om kultur-kollisjoner jeg selv har opplevd og fortsatt opplever. Du kan trygt si at «Welcome to Sweden» er en semi-biografisk fortelling om livet mitt. Men jeg har nok hatt en litt mykere overgang til et fremmed land enn det min karakter Bruce har i serien. Absolutt alt går galt for ham i sesong 1, forteller Poehler til TV 2.

Will Farrell elsket manuskriptet

Superstjernen Will Farrell spiller også i serien og har delt mange erfaringer med Greg fra det virkelige liv.

– Jeg kjenner Will fra før og han har besøkt meg og kona i Sverige. Når du er den eneste amerikaneren i bygda pleier man å få besøk fra alle amerikanere som er i Sverige. Will pleier å besøke oss hver sommer fordi han har et sommerhus rett i nærheten. Han likte manuset jeg viste ham og kunne relatere til mange av problemstillingene vi tar opp i serien.

KULTURSJOKK: Svenskene er nok mer vant til nakenhet enn det amerikanerne er. Foto: TV 2
KULTURSJOKK: Svenskene er nok mer vant til nakenhet enn det amerikanerne er. Foto: TV 2

300 feriedager?

Når TV 2 spør Greg om hva han liker best ved å bo i Sverige svarer Greg kontant:

– Ferie! I USA har vi sånn rundt fem dager fri i året, her i Sverige må det være minst 300, forteller Greg til TV 2.

– Hva savner du mest fra USA når du er i Sverige?

Savner Super Bowl

– Jeg savner de små tingene, som å se på Super Bowl med venner. Det er en litt annerledes opplevelse å se kampen i Sverige klokken fire om morgenen, helt alene - i kun boxershortsen.

Homofile barnevakter

– Hva tror du er det aller største kultursjokket for en amerikaner som besøker Skandinavia?

– Uten tvil antall fedre som går rundt og dytter barnevogner. Vi lagde faktisk en sketsj av dette i serien. Patric Duffy, som spiller min far, kommer til Sverige og spør umiddelbart: "Hva er historien med alle disse homofile barnevaktene?" Da må jeg forklare at det faktisk er pappa'er på fedrepermisjon, forteller Greg.

– Hva forteller svenskene om Norge bak ryggen vår?

– Jeg tror Sverige liker å tøyse om Norge slik dere nordmenn elsker å gjøre narr av svenskene. Selv har jeg litt problemer med å se forskjell på landene, for meg er dere bare skandinavere, forteller Greg Poehler til TV 2.

«Welcome to Sweden» har premiere på TV 2 lørdag 7. juni kl 21.40