PROFILER: Amets Txurruka, Sondre Holst Enger, Alexander Kristoff og Kevin Seeldraeyers stiller til start i Tour des Fjords.
PROFILER: Amets Txurruka, Sondre Holst Enger, Alexander Kristoff og Kevin Seeldraeyers stiller til start i Tour des Fjords.

Se opp for disse stjernene i Tour des Fjords

Mads Kaggestad spår spektakulære dueller i spektakulære omgivelser.

I fjor endte Alexander Kristoff på 4. plass sammenlagt i Tour des Fjords. I år sikter Katjusja-rytteren enda høyere. Målet er å vinne det spektakulære rittet sammenlagt.

– Folk har sagt at jeg kan vinne hver dag. Det er kanskje et litt hårete mål. Å vinne sammenlagt hadde vært kult, men det blir tøft. Det er små lag og vanskelig å kontrollere, sier Kristoff.

Se Tour des Fjords på TV 2 og tv2sumo.no kl. 16!

TV 2-ekspert Mads Kaggestad mener Kristoff er blant de store favorittene i rittet.

– Hvis Kristoff er motivert for det og har lyst å presse seg maks, ser jeg ikke bort fra at han vinner sammenlagt. Vi vet at han er på vei til å komme i form og svever på en sky av selvtillit. Men han vil bli pepret av angrep fra de norske kontinentallagene. Se også opp for Wantys Kevin Seeldraeyers og Caja Rural-gutta. De kan klatre og er spesialister på etapperitt, sier Kaggestad. 

Den første etappen starter på Bryggen i Bergen. Målgang er i Ulvik. Med fantastisk vær og blomstring i Hardanger er det bare å benke seg foran TV-skjermene fra klokken 16.00.

En stigning rundt 20 kilometer før mål kan fort bli avgjørende tror Kaggestad. 

– Det eneste Caja Rural kan er å sykle oppover. De er offensive, og et lag vi må se opp for. De har med Amets Txurruka, en mann som har hatt ungdomstrøyen i Tour de France. Han har alltid vært en fargeklatt. Så fort fjellene kom var han i brudd. Han har vært i form også etter at han forlot Euskaltel-laget. Men han sløser mye med kreftene og går ofte i selvmordsbrudd.

– Seeldraeyers er en bra rytter. Han ble nummer 13 sammenlagt i Giro d'Italia i 2009. Seeldraeyers er absolutt en mann å se opp for. Om man ser på tidligere resultater er han blant favorittene, fortsetter TV 2-eksperten.

Han forventer at nordmenn vil være med å prege rittet.

– Jeg synes de norske kontinentallagene kjørte friskt i Tour of Norway. De har opplagt gjort jobben i vinter og i forsesongen. Jeg ble imponert over det jeg så av Joker-Merida og Sparebanken Sør med Hoem og Sondre Holst Enger. Jeg tror Holst Enger vil bli bedre og bedre for hvert ritt med tanke på den sykdomsperioden han har vært gjennom. Han blir enda farligere i Tour des Fjords enn i Tour of Norway, sier Kaggestad.

Slik ser etappene for rittet ut:

1. etappe (28. Mai)
Bergen - Ulvik, 161 km
2. etappe (29. Mai)
Eidfjord - Haugesund, 203,2 km
3. etappe (30. Mai)
Hjelmeland - Forsand, 163 km
4. etappe (31. Mai)
2020park - Stavanger, 179 km
5. etappe (1. Juni)
Risavika - Stavanger, 171,3 km