Mix scoret i VM-test

Mikkel Diskerud scoret det første målet da USA slo Aserbajdsjan 2-0 i sin første oppkjøringskamp til fotball-VM tirsdag.

RBK-Mix (23) scoret fra kort hold kvarteret før slutt, mens Aron Jóhannsson la på til 2-0 med en heading seks minutter senere.

24.688 tilskuere fulgte landskampen på Candlestick Park. USA trenes av den tidligere tyske storscoreren Jürgen Klinsmann, og tyskeren var godt fornøyd med innsatsen til Diskerud etter kampen.

Klinsmann har nemlig ikke bare vært trygg på at Diskerud skulle slå gjennom på A-landslaget til USA.

– Mix kommer fra en gruppe spillere som virkelig hadde trøbbel med å ta det neste steget, sier Klinsmann.

Skuffelsen av ikke å kvalifisere seg til OL i London var stor i 2012. 3-3-kampen mot El Salvador gjorde at USA måtte bli hjemme fra de olympiske lekene. Flere spillere kom seg aldri over den skuffelsen, men Mix har bitt tennene sammen.

– Han ristet det av seg og kom sterkt tilbake i Gold Cup i fjor sommer. Han har bygget stein på stein. Mix har et flott overblikk og pasningsteknikk. I tillegg er han rolig med ballen. Det var godt å se ham komme inn og bidra, sier Klinsmann.

Derfor ble han også belønnet med draktnummer 10, et draktnummer som tidligere tilhørte Landon Donovan.

NY NUMMER 10: Mikkel
NY NUMMER 10: Mikkel "Mix" Diskerud.

– Jeg bare låner den, sier Mix beskjedent.

– Det er en ære. En rekke store spillere har hatt det draktnummeret for USA. jeg skal bare nyte det. Når det gjelder Landon er jeg sikker på at vi kommer til å spille sammen igjen en dag, sier Diskerud til Sports Illustrated.

Mix startet som innbytter, men kom innpå for Alejandro Bedoja etter 71 minutter. Fire minutter seinere scoret 23-åringen. 

– Det var en enkel jobb for meg å score. Jeg ble taklet i det jeg traff ballen, så jeg lå bare på bakken i smerte, fortsetter nordmannen.

Neste oppgave for Diskerud og USA er Tyrkia. Den testkampen spilles i Harrison, New Jersey søndag. Amerikanerne skal også møte Nigeria i VM-oppkjøringen.

Mot Aserbajdsjan måtte USA klare seg uten angriperen Clint Dempsey. Han sliter med vond lyske.

Aserbajdsjans trener Bertie Vogts skal for øvrig være rådgiver for Klinsmann under VM i Brasil. (©NTB/TV 2)