SEIER TIL STABÆK: Rekdal tror Stabæk slår Grorud i cupen.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
SEIER TIL STABÆK: Rekdal tror Stabæk slår Grorud i cupen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Rekdals oddstips: Lett blanding til 3,9 i odds

Rekdal tipper tredje runde i cupen, Superettan og U21-fotball - sjekk analysen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

GRORUD - STABÆK (NM) H: 4,95 U: 4,40 B: 1,33
Grorud kom seg til tredje runde i cupen ved å slå Hønefoss 2-1 borte i forrige runde. Det er sterkt for et lag som Grorud til tross for at Hønefoss er i sportslig krise. Grorud ligger bare på niende plass i 2. divisjons avdeling fire og har tapt de to siste kampene for Lyn og Stord. Stabæk har overrasket alle så langt i Tippeligaen, men sist tapte de 1-5 for Lillestrøm. Stabæk savner førstemålvakt Mande Sayouba grunnet landslagsspill, og nå ser det ut til at han kan bli borte hele VM. Reservemålvakt Borger Thomas (19) ble utvist mot Lillestrøm men kan spille igjen her, dersom Stabæk ikke satser på Simen Omholt-Jensen. Uansett bør Stabæk kunne score flere mål enn Grorud her.

 

LANDSKRONA - SIRIUS (SUPERETTAN) H: 2,95 U: 3,25 B: 1,90
Oppgjør på nedre halvdel av tabellen. Landskrona og Sirius har like mange poeng og ligger på tolvte og fjortende plass på tabellen så langt. Landskrona er ujevne med to seire og to tap på de siste fire. Sist tapte de hele 2-6 for Jönköpings Södra. Landskronas trener meldes å gjøre mange forandringer i laget, og bytter blant annet målvakt til dette oppgjøret, i tillegg til at to debutanter i Sadat og Ralani kommer inn. Lundberg og Stadler må stå over grunnet karantene etter begge ble utvist sist. Sirius har ikke vunnet på de siste fem kampene, men viste bedring og spilte 2-2 borte mot Öster sist.

 

SKOTTLAND - NEDERLAND (U21) H: 4,10 U: 3,45 B: 1,55
Skottland må vinne denne kampen for å ha teoretisk mulighet til å nå sluttspillet i Tjekkia neste år. De ligger tre poeng etter Nederland som har en kamp mindre spilt, og seks poeng etter leder Slovakia, men Slovakia har en kamp mer spilt. Nederland kan altså ta føringen i gruppa med seier. Skottland klarte bare 1-1 mot Georgia sist hjemmekamp, og spilte også 2-2 mot Ungarn i treningskamp nylig. Nederland spilte 2-2 borte mot Slovakia i sist tellende kamp, og tapte 0-1 for Israel i treningskamp nylig. Nederland har uansett langt mer talent her, noe de også viste i det første oppgjøret i høst mellom disse lagene, da vant Nederland 4-0 over Skottland i Nijmegen.