DE BESTE: Ti deltakere er klare til å knive om å bli best av de beste. Bak fra venstre: Magnus Moan, Tiril Eckhoff, Johannes Thingnes Bø, Silje Norendal, Melissa Wiik, Ole Kristian Tollefsen, Nora Mørk, Håvard Tvedten, Therese Johaug og Øystein Pettersen. Programleder Thea Olsen i front. Foto: Sandra Kristiansen/TV 2
DE BESTE: Ti deltakere er klare til å knive om å bli best av de beste. Bak fra venstre: Magnus Moan, Tiril Eckhoff, Johannes Thingnes Bø, Silje Norendal, Melissa Wiik, Ole Kristian Tollefsen, Nora Mørk, Håvard Tvedten, Therese Johaug og Øystein Pettersen. Programleder Thea Olsen i front. Foto: Sandra Kristiansen/TV 2

Disse idrettsstjernene skal kjempe i «Best av de beste»

Årets «Best av de beste»-deltakere er klare. Og programmet får ny programleder.

Ti av Norges aller beste idrettsutøvere er samlet i Sotogrande i Sør-Spania for å spille inn årets sesong av «Best av de beste».

Blant dem er skidronningen Therese Johaug (25).

– Jeg synes det er veldig moro å være med, og ikke minst bli kjent med de andre utøverne. Samtidig går man litt ut av sin egen komfortsone, og kan både overraske seg selv og skuffe seg selv i de ulike øvelsene, så jeg er veldig glad for at jeg sa ja til dette. Vi er en veldig fin gjeng på tur, forteller Johaug til TV2.no.

Gjengen består av Øystein «Pølsa» Pettersen, Magnus Moan, Ole Kristian Tollefsen, Håvard Tvedten og Johannes Thingnes Bø på guttesiden, samt Nora Mørk, Silje Norendal, Melissa Wiik, Tiril Eckhoff og Therese Johaug på jentesiden.

Brukte to uker på å overtales

Håndballproffen Nora Mørk (23) trengte to uker på å bestemme seg om hun skulle takke ja eller nei til å være med.

– Først tenkte jeg at det var noe jeg ikke turte, men så brukte jeg litt tid på å tenke meg om og følte at jeg kunne være allsidig og gjøre en god figur. Så da hoppet jeg i det. Jeg synes det er veldig kult å bli spurt, forteller 23-åringen.

Ny programleder

Carsten Skjelbreid har tidligere ledet programmet tre av fire sesonger, men i år er det TV 2s sportsanker Thea Olsen som skal ut i ilden.

– Det var stort å bli spurt om å være programleder. Det er så god stemning, og deltakerne er utrolig flotte. Jeg har store sko å fylle. Carsten og jeg er forskjellige, og han var superflink, men jeg håper og tror at jeg kan gjøre en ålreit jobb jeg også. Jeg kan bidra med humør og en støttende gråteskulder - om de skulle ha behov for det.

Personlig favoritt

Langrennsløper Øystein «Pølsa» Pettersen synes det er veldig hyggelig å være med, og har allerede en personlig favoritt.

– Jeg har hørt at han «Pølsa» er ganske rå. I tillegg til å være ganske kjekk, så er han sterk, eksplosiv, utholdende og god med ball. Så det blir spennende å se om han klarer seg brukbart, sier Pettersen med mye ironi, mens meddeltaker Magnus Moan ler godt i bakgrunnen.

– Det er dødskult å være med, og det er en helt ny utfordring. Også er det kult å bli bedre kjent med andre idrettsutøvere som man ikke kjenner så godt fra før, tilføyer Moan.

Tøffere enn tidligere

Det er første gang at «Best av de beste» blir spilt inn i utlandet, og det nye innspillingsstedet legger opp til svært tøffe øvelser for deltakerne.

– Det har vært tøft tidligere, men det er noen øvelser i år som er ekstreme, og som deltakerne gruer seg til. Også er det noen øvelser som er annerledes, hvor man kanskje ikke trenger å være så sterk og ha psyken på plass, men at man heller må tørre og våge litt. Det er på mange måter et annerledes program enn det har vært før, og det er spennende for både oss og TV-seerne, lover programleder Thea Olsen.

– Frykter vannet

Årets X-games vinner Silje Norendal (20) takket ja til å være med, fordi hun tror det blir en kul og lærerrik opplevelse.

Hun forteller at hun er et realt konkurransemenneske som hater å tape, men det er noen øvelser hun tror det kan bli vanskelig å hevde seg i.

– Jeg er ikke glad i vann i det hele tatt, og blir litt redd når jeg er under vann. Så det gruer jeg meg veldig til. Jeg gruer meg også litt til sykling og hangups, for det er jeg ikke noe god på, sier snowboardstjernen.

– Kunne ikke blitt bedre

Programleder Thea synes det er en drømmegjeng som har sagt ja til å være med i årets sesong.

– Gjengen er fantastisk. Jeg synes ikke det kunne blitt bedre. De utfyller hverandre, og er noen ordentlige vinnerskaller, bedyrer 27-åringen.

«Best av de beste» kommer på TV 2 til høsten.