TROR PÅ FINALEPLASS: Ole Eskild Dahlstrøm (t.h) tror Zucca blir finaleklar i natt. Foto: Scanpix/TV 2 Sporten/Montasje
TROR PÅ FINALEPLASS: Ole Eskild Dahlstrøm (t.h) tror Zucca blir finaleklar i natt. Foto: Scanpix/TV 2 Sporten/Montasje

I natt kan Zucca bli historisk: – Folk vil tro det har klikket for meg

Ole Eskild Dahlstrøm tror naboene vil ringe psykiatrisk avdeling dersom New York Rangers blir klar for finalen i Stanley Cup.

Bergen (TV 2 Sporten): Anført av en leken, sprudlende og opplagt Mats Zuccarello Aasen har New York Rangers sikret seg en 3-1-ledelse i kamper i sluttspillsemifinalen mot Montreal Canadiens.

Med seier i nattens oppgjør i Canada kan Rangers bli klar for finalen i Stanley Cup – og ha muligheten til å sikre seg ishockeyens mest prestisketunge trofé.

– Folk vil ringe psykiatrisk avdeling
TV 2 Sportens ishockeyekspert Ole Eskild Dahlstrøm er klar til å feire dersom Zuccarello Aasen og lagkameratene blir finaleklar.

– Da kommer jeg til å løpe rundt i gatene og naboene kommer til å tro det har klikket for meg og ringe psykiatrisk avdeling. For jeg kommer til å løpe naken rundt i gatene og feire, spøker Dahlstrøm, før han blir litt mer alvorlig:

– Kampen i natt går jo i Montreal, og det er jo en fordel Rangers. De har vært bedre på bortebane enn hjemmebane denne sesongen. Ser du på statistikken over deres 90 kamper så har de vunnet flere borte enn hjemme, poengterer han.

Bortebanefordel
Dahlstrøm peker samtidig på det han mener er en annen viktig faktor som kan sørge for at Rangers går til finalen i Stanley Cup.

– Rangers har dessuten den beste keeperen i sluttspillet i NHL. Og i NHL er det ofte det samme som å gå videre. Jeg har troen på at de tar dem i natt, fastslår ishockeyeksperten.

Han får støtte av Norges landslagssjef i ishockey, Roy Johansen.

– Nå tar de det. De har vært bedre enn Montreal. De har tre matchballer nå. Så det er en stor, stor mulighet for at de går til finalen, slår Johansen fast overfor TV 2 Sporten.

Tror tusenvis av nordmenn vil reise til USA
Dahlstrøm tror flere tusen nordmenn vil ta turen til USA for å følge finalen i Stanley Cup dersom New York Rangers sikrer seg finalebillett for første gang siden 1994.

Sist Rangers var i finalen i den verdensberømte sluttspillserien ble det seier 4-3 i kamper mot Vancouver Canucks.

– Jeg tror Rangers kunne solgt ut Madison Square Garden til bare nordmenn. Jeg vet om flere hundre nordmenn som allerede har bestilt billetter til finalespillet. Det å ha en nordmenn i en Stanley Cup-finale er så stort at det ikke en gang er mulig å veie det opp mot noe annet, sier Dahlstrøm.