- SKAL TA OPP KAMPEN: Per Joar Hansen tror Rosenborg blir bedre til høsten uavhengig av om han får gjort noen endringer i spillerstallen til sommeren. Likevel er det liten tvil om at det som regel hjelper på med et par nye fjes. Foto: SCANPIX
- SKAL TA OPP KAMPEN: Per Joar Hansen tror Rosenborg blir bedre til høsten uavhengig av om han får gjort noen endringer i spillerstallen til sommeren. Likevel er det liten tvil om at det som regel hjelper på med et par nye fjes. Foto: SCANPIX

RBK-treneren varsler utskiftninger i sommer

- Stallen er skjevt besatt, innrømmer Per-Joar Hansen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg er havnet bakpå i gullkampen. Nå spår Per Joar Hansen utskiftninger i sommervinduet.

- Det vil helt sikkert skje noe på den fronten i sommer, det gjør det alltid. Det er garantert spillere som har spilt lite som har lyst ut, så gjelder det for vår del å finne spillere som kan tilføre oss noe vi ikke har, sier Rosenborg-treneren til TV 2 Sporten.

For en uke siden skrev Telemarksavisa at Erik Hoftun var til stede på Odd – Aalesund for å speide på Odd-spillere.

Per Joar Hansen ønsker ikke å kommentere hvem Rosenborg ønsker seg inn, men legger ikke skjul på at han ønsker å ruste opp litt når overgangsvinduet åpner 15. juli. 

- Vi leter hele tiden etter spillere som kan tilføre oss det lille ekstra, sier Rosenborg-treneren.

Må holde utgiftene nede

Utfordringen til Per Joar Hansen er at pengene ikke akkurat flommer over i Rosenborg eller i andre norske klubber om dagen. Rosenborg har i år budsjettert med seks millioner kroner i underskudd, og må - i likhet med andre norske klubber - jobbe med å holde utgiftene nede i stedet for å øke dem.

- Finnes det midler til å hente inn nye – eller må spillere ut først?

- Akkurat det orker jeg ikke å svare på. Det er en sak for styret, og vi forholder oss til det økonomiske, sier RBK-sjefen.

Verken sportslig leder Erik Hoftun eller Ivar Koteng har besvart TV 2s henvendelser tirsdag, men Hoftun har tidligere vært klar på at spillere må ut før nye kommer inn.


Ujevn stall gir muligheter

Samtidig legger ikke Per Joar Hansen ikke skjul på at det finnes muligheter til å ruste opp litt i spillerstallen. En av årsakene er en ujevnt sammensatt spillerstall.

Hittil i år har Rosenborg slitt tungt i forsvarsrekka. Skadetrøbbel er selvfølgelig en årsak, men at klubben bare har sju forsvarsspillere – inkludert junioren Aslak Fonn Witry – er nok hovedfaktoren. Samtidig har klubben ni midtbanespillere – av dem to juniorer – som i utgangspunktet kjemper om tre plasser. På topp har også Perry bra med alternativer.

- Det er klart at vi må se på balansen i stallen vår. Vi må jobbe hardt med den, innrømmer Per Joar Hansen.

- Er det forsvaret du ønsker å forsterke?

- Jeg ønsker ikke å gå inn på hvilke spillere vi er på jakt etter, men alle ser jo at vi har slitt litt i backleddet. I tillegg til at vi har få der i utgangspunktet, har vi hatt folk ute i lange perioder, sier Per Joar Hansen og tenker på Cristian Gamboa og Per Verner Rønning.

- Skulle du ha hentet inn en forsvarssspiller til før årets sesong?

- Økonomien tillot det ikke. Så enkelt var det. Vi jobber etter retningslinjene klubben har satt til økonomi, og da var det ikke rom for det, sier Perry.

En spiller som kan være interessert i å finne seg en ny klubb, er John Chibuike. Hans kontrakt går ut ved sesongslutt, og nigerianeren har bare startet tre kamper hittil i år.

- Vi blir sterkere

Før Rosenborg kan starte høstopprustingen, skal ytterligere fem kamper spilles. Etter å ha levd under kraftig press de siste ukene, var stemningen på dagens Rosenborg-trening naturligvis hakket bedre enn tidligere etter en oppløftende kamp i Drammen lørdag.

Per Joar Hansen føler seg trygg på at Rosenborg nå er i ferd med å finne tilbake til seg selv - og at laget bare vil bli sterkere og sterkere utover høsten.

- Vi skal ta opp kampen med Molde og Godset, fastslår Hansen.

- Det vil vel hjelpe på med en spiller eller to inn?

- Vi kommer til å ta opp den kampen uansett. Vi kommer garantert til å bli bedre utover sesongen om vi unngår så mye skader som vi har hatt i år. Bare det å få Gamboa og Mix tilbake fra VM vil gi oss en mye bredere stall enn det vi har hatt, sier Per Joar Hansen.