Thomas Müller samtykker til fire nye uker i varetekstfengsling med brev- og besøkskontroll.

Han ønsker likevel å få opphevet brev- og besøksforbudet overfor enkelte personer, opplyser forsvarer til Thomas Müller, Ørjan Eskeland TV 2.

Deltar ikke

– Min klient har bedt om å få slippe å møte i fengslingsmøtet i morgen, fordi han ikke orker all transport det medfører, sier Eskeland.

Fengslingsmøtet var satt til Jæren tingrett i morgen, men tingretten tar Müllers ønske til etterretning.

– I min begjæring til tingretten ber jeg om fire nye uker med brev og besøkskontroll, i tillegg til besøksforbud overfor ungene, sier Kristin Nord-Varhaug, politiinspektør i Rogaland politidistrikt.

Vil treffe barna

Den sikta 34-åringen ønsker å treffe barna, men politiet ber om besøksforbud.

– Han ønsker å treffe ungene og det skal retten ta stilling til, sier Nord-Varhaug.

Politiet har i denne runden lempet på fengslingskravene og ber ikke om videre medieforbud, heller ikke isolasjon og at kjennelsen ikke unntas offentligheten.

– Hvorfor ikke?

– Fordi vi nå begynner å nærme oss slutten av etterforskningen. Noen avhør gjenstår, men bevisforspillelsen er ikke så framtredende som ved sist fengslingsmøte.

I morgen skal retten behandle politiets begjæring og fristen for kjennelsen er kl. 17 i morgen onsdag. Retten skal beslutte dette på en skriftlig framstilling, en kontorforretning. Det betyr at partene møtes ikke, men at dommeren behandler saken alene, på bakgrunn av den skriftlige behandlingen.