STÅR AV: Edvald Boasson Hagen står av sykkelen i Giro d'Italia.  
Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix
STÅR AV: Edvald Boasson Hagen står av sykkelen i Giro d'Italia. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix

Boasson Hagen trekker seg fra Giro d'Italia

Trenger pause etter flere fall.

Edvald Boasson Hagen har vært i asfalten flere ganger i løpet av en regnpreget første uke av Giro d'Italia.

Han har slitt med smerter etter fallene, og har nå bestemt seg for å stå av resten av rittet.

Nordmannen var gjennom en omfattende medisinsk test på den tredje hviledagen, og da ble avgjørelsen tatt.

– Edvald har hatt smerter i brystet og ryggen de siste dagene, og med tanke på kuttene og blåmerkene han allerede har fått, så har det medisinske apparatet kommet frem til at det beste for ham var å trekke seg fra rittet nå, sier Team Skys lege Steve Baynes i en pressemelding.

Boasson Hagen drar nå til Oslo og tar nå en pause fra syklingen for å bli bra igjen.

– Jeg har hatt vondt i ryggen i det siste. Da er det bedre å stå av. Jeg håper å komme i form til å bli tatt ut til Tour de France. Det er det som er viktigst. Nå skal jeg hjem og forberede meg til neste løp. Jeg vil ikke risikere resten av sesongen, sier Boasson Hagen til TV 2.

– Når kjente du smertene første gang?

– Det var da jeg krasjet. Jeg kjørte ribbeina og ryggen inn i rundkjøringen. Det var et sammenstøt som ikke var godt. Det har vært vondt i hver eneste hump etterpå, men jeg har kommet meg gjennom. Det har gått greit, men jeg har kjent det hver dag. Planen var å fortsette frem til siste hviledag og ta en evaluering. Da det ikke var bedre var det bare å tenke på det som skal skje videre i sesongen, sier Boasson Hagen.

– Har du fått noen Tour-signaler?

– Jeg håper å være best mulig forberedt til Tour de France. Jeg har ingen annen garanti enn at jeg er med i bruttotroppen, sier Boasson Hagen.

Han vet ennå ikke når han reiser hjem til Norge.

– Jeg er ikke i nærheten av noen flyplass, men jeg stresser ikke. Jeg skulle ikke hjem før om en uke uansett. Jeg har ikke fly og vet ikke når jeg kommer hjem, sier Sky-rytteren.

Johan Kaggestad mener Boasson Hagen gjør lurt i å trekke seg nå.

– Med tanke på Tour de France kan det vært kjempelurt. Det er alltid dumt å konkurrere når man er skadet. Edvald er aktuell for Tour de France, og da er det lurt at han står over den siste uken. Ian Stannard fikk nylig beskjed om han ikke kan kjøre Tour de France på grunn av skade. Det gjør at Edvalds sjanser øker betraktelig, sier Kaggestad.