Den kjente danske sykkelpersonligheten Brian Holm sto frem på en pressekonferanse tirsdag, og sa det er han som er siktet for seksuelt overgrep mot et barn under tolv år..  (AP Photo/Polfoto, Claus Bonnerup, file)
Den kjente danske sykkelpersonligheten Brian Holm sto frem på en pressekonferanse tirsdag, og sa det er han som er siktet for seksuelt overgrep mot et barn under tolv år.. (AP Photo/Polfoto, Claus Bonnerup, file)

Brian Holm siktet for seksuelt overgrep mot barn

Den kjente danske sykkelpersonligheten stod frem på en pressekonferanse tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I går ble det kjent at en dansk idrettspersonlighet er siktet for seksuelt overgrep mot en jente under tolv år.

I dag sto Brian Holm (51) frem og fortalte at det er han som er siktet i saken. Holm er tidligere proffsyklist og nå sportsdirektør i profflaget Omega Pharma-Quick-Step.

– Jeg står frem her nå fordi jeg ikke vil spille usynlig i flere måneder. Det er en kjedelig situasjon, men jeg har det allerede bedre nå, sa en preget Holm på en pressekonferanse, ifølge Ekstrabladet.dk.

Ville ikke snakke om siktelsen

Han fortalte at siktelsen er en stor belastning for familien. 51-åringen har ikke tilstått forholdet han er siktet for, som er seksuell omgang med en jente under tolv år. Etter råd fra advokaten, ville han ikke si noe om skyldspørsmålet.

– Min datter kom i går hjem og fortalte at andre barn hadde sagt at hennes far er kriminell, sa Holm på pressekonferansen.

Det var ilagt et såkalt navneforbud fra retten i saken, men det valgte Holm selv å bryte. Han er ikke fremstilt for grunnlovsforhør, som Ekstrabladet skriver ville vært normalt i en slik sak.

Internasjonalt kjent

Brian Holm er en profilert figur i det internasjonale sykkelmiljøet. Han er en av superspurter Mark Cavendish' nærmeste støttespillere. Da Edvald Boasson Hagen syklet for HTC-laget, var Brian Holm en del av støtteapparatet.

I 2002 tilsto Holm at han hadde dopet seg da han var proffsyklist. Han sitter nå i kommunestyret i Frederiksberg for partet De Konservative.

Johan Kaggestad er sjokkert over det som nå er kommet frem.

– Det virker helt vilt. Hvis det er tilfelle og bevisene er sterke nok, er det en tragedie for Holm. Han har vært en meget profilert leder. Han har selv hatt sine personlige problemer med kreft, noe han overvant. Holm har vært en respektert mann i dette miljøet og vært en vesentlig brikke i Mark Cavendishs valg av lag. Han har betydd mye for Cavendish, sier Kaggestad.

Holm har også betydd mye for Edvald Boasson Hagen. 

– Det var en gruppe med unge ryttere, blant andre Edvald og Tony Martin, som kom samtidig til HTC-Columbia. Det høres helt vilt ut. Dette er en av de sterkeste og aller mest respekterte personene i sykkelmiljøet. Han innrømmet doping i boken sin, noe han er kommet godt ut av, sier Kaggestad.

Boasson Hagen ble gjort oppmerksom på Holm-saken av TV 2, men Sky-rytteren sier han vet for lite om saken til å uttale seg.