Her ydmyker leken Dæhli NFFs materialforvalter

- Jeg holder meg på sidelinjen fra nå av, sier NFFs Helge Bjørke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

At Mats Møller Dæhli er en begavet fotballspiller har de aller fleste fått med seg. Cardiff-stjernen benytter hver en mulighet til å kjæle med ballen på feltet.

- Holder meg på sidelinjen fra nå av
Det samme gjør han når han er på landslagssamling. Denne uken sto 19-åringen og lekte med ballen etter trening da landslagets assisterende materialforvalter Helge Bjørke bestemte seg for å prøve å frarøve stortalentet ballen.

Da ble han satt på plass en gang for alle.

- Han sa at han skulle ta tunnel på meg, så det eneste jeg konsentrerte meg om var å holde beina samlet. Jeg begynte å få troen på at jeg skulle klare å holde stand, men så smalt det, forteller han.

LEKEN: Mats Møller Dæhli har vært i det lekne hjørnet under landslagets samling denne uken.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
LEKEN: Mats Møller Dæhli har vært i det lekne hjørnet under landslagets samling denne uken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Nå har han bestemt seg for å holde seg på sidelinjen og heller fokusere på de opprinnelige arbeidsoppgavene.

- Jeg må bare stå inne for fotballferdighetene mine. Jeg har to kamper i sjuendedivisjon å vise til, det er alt. Fra nå av kommer jeg til å holde meg på sidelinjen på landslagstreningene, sier han.

- En fantastisk rundingsbøye
Men skal vi tro kommunikasjonsjef i NFF Svein Graff, er Bjørkes tjenester på feltet ønsket fremover også.

- Vi pleier å ha med levende rundingsbøyer på treninger. Helge utførte den jobben mesterlig, fleiper han.

Bjørke selv ser likevel det positive i situasjonen og håper at hendelsen kan ha en god innvirkning på Dæhlis spill når Frankrike venter på motsatt banehalvdel tirsdag kveld.

- Jeg synes det er viktig å gi Mats selvtillit før en så stor kamp som mot Frankrike. Uansett så er han en svært god fotballspiller. Så det er vel ikke den verste å bli rundlurt av, avslutter han.