Det ventes at disse spillerne skal få det tøft med å ta seg videre fra gruppespillet i sommerens verdensmesterskap. Foto: Chung Sung-Jun / Getty Images Sport
Det ventes at disse spillerne skal få det tøft med å ta seg videre fra gruppespillet i sommerens verdensmesterskap. Foto: Chung Sung-Jun / Getty Images Sport

Sør-Korea

Etter strålende fjerdeplass i sitt eget mesterskap, har det gått tråere for Sør-Korea. I Brasil får de mer enn nok med å ta seg videre. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Veien til VM:
Sør-Korea begynte sin ferd mot Brasil ved å slå Libanon hele 6-0 i den første kvalifiseringsrunden. I neste kamp ble det uavgjort mot Kuwait borte. To kamper på rappen mot De forende arabiske emirater endte med to seiere.

Tap mot Libanon borte, gjorde sitt til at Sør-Korea burde vinne sin sist kamp mot Kuwait for å være sikre på avansement. Og rødtrøyene gjorde jobben i Seoul.

Neste kvalifiseringsrunde begynte med komfortable seiere over Qatar og Libanon. Bortekampen mot Usbekistan endte uavgjort. Kvalifiseringsrundens første tap kom borte mot Iran.

Sør-Korea slo tilbake i neste kamp og vant 2-1 over Qatar, men ingenting var enda sikret. Uavgjort borte mot Libanon og en knepen seier hjemme mot Usbekistan, sørget for at Sør-Korea helst burde ta med seg et poeng fra hjemmemøtet med Iran.

Det skjedde ikke og da samtidig Usbekistan begynte å bøtte inn med mål i sin kamp mot Qatar, steg nok de sørkoreanske nervene. Heldigvis for Sør-Korea scoret Usbekistan ikke nok til å ta dem igjen på målforskjellen.

VM-historikk:
Sør-Korea kvalifiserte seg ikke til noen av de fire første verdensmesterskapene. I Sveits i 1954 var de med for første gang, men det endte med to forferdelige tap og 0-16 i målforskjell.

Det gikk nå 32 år før det asiatiske landet igjen deltok i et fotball-VM. I perioden 1986 til 1998 kvalifiserte Sør-Korea seg til samtlige mesterskap, de klarte ikke ta seg videre fra gruppespillet.

Det ble det en endring på da landet sammen med Japan arrangert VM i 2002. Sør-Korea slo blant annet Polen og Portugal og tok seg videre til den første utslagningsrunden. Med litt hjelp fra dommeren her slo vertsnasjonen Italia etter ekstraomganger. I ventet Spania, men også disse måtte se seg slått av Sør-Korea, dog etter straffekonkurranse.

Vertsnasjonen trodde muligens en enorm sensasjon var i luften, men i semifinalen ble Tyskland for sterke og bronsefinalen mot Tyrkia endte med tap.

I 2006 var det tilbake til hverdagen for Sør-Korea som her røk ut etter gruppespillet. I forrige VM avanserte Sør-Korea fra gruppespillet, men måtte tapte for Uruguay i åttedelsfinalen.

Profilen: Son Heung-Min
Det er allerede flere år siden den nå 21 år gamle spissen debuterte på det sørkoreanske landslaget. Fikk sitt store gjennombrudd for Hamburg i 2010/11-sesongen og tross sin unge alder har han alt spilt over 100 Bundesliga-kamper og notert seg for 30 scoringer.

Dette blir trolig Sør-Korea neste storspiller. Son Heung-Min har det meste en fotballspiller trenger av ferdigheter. Foto: Chung Sung-Jun / Getty Images Sport
Dette blir trolig Sør-Korea neste storspiller. Son Heung-Min har det meste en fotballspiller trenger av ferdigheter. Foto: Chung Sung-Jun / Getty Images Sport

Son er noe så sjeldent som en asiatisk spiller med strålende nærteknikk. I tillegg har han to kjappe føtter og dribleferdigheter som gjør at han like gjerne kunne kommet fra Sør-Amerika et sted.

Kan bekle flere offensive roller, men han trives best som en falsk nier hvor han får deltatt mer i det oppbyggende spillet enn hva er tilfellet hvis han spiller lenger fremme.

Dette er en spiller det definitivt er verdt å legge merke til. Flere storklubber i Europa ryktes å ha ham i kikkerten og et godt mesterskap i Brasil kan sørge for at beilernes interesse øker ytterligere.