PÅ TUR: Her er Arne Hjeltnes fotografert på Namsos flyplass, et av stedene det ble folkefest da han landet. Foto: Roy Enge/Namsos flyplass
PÅ TUR: Her er Arne Hjeltnes fotografert på Namsos flyplass, et av stedene det ble folkefest da han landet. Foto: Roy Enge/Namsos flyplass

Slik går det med Arne Hjeltnes etter ti dager i lufta

– Reisen er eventyrlig, sier programlederen for «Fly med oss».

 Tirsdag er den tiende dagen Arne Hjeltnes setter seg i «Fly med oss»-helikopteret for å lose seerne gjennom timevis med vill og vakker norsk natur.

Til tross for lange dager i helikopteret etterfulgt av hektisk arbeid med å lage kveldssendinger hver dag, er humøret til Arne Hjeltnes på topp.

– Det går helt supert! Denne reisen er helt eventyrlig. Vi har foreløpig bare hatt dårlig vær én av ti dager. Det er fantastisk å se Norges mektige natur i så fint vær. Vi koser oss, sier Hjeltnes.

– Hyggelig med overraskelser langs veien

– Hvordan er det å tilbringe så mange timer i helikopteret?

– Vi nyter turen, og vi nyter Norge. Naturen forandrer seg hele tiden, så det blir aldri kjedelig. I tillegg er det så mange som finner på morsomme overraskelser langs veien, og det er hyggelig å se alle som møter opp for å vinke til oss i tettstedene, sier Arne.

– Før vi reiste tenkte vi at det kom til å bli deilig å komme fram til flyplassene og slappe av litt og ta en kopp kaffe. Men det viste seg at det mest avslappende var å sitte i helikopteret. Det er helt sinnssykt oppmøte på flyplassene, forteller han.

Mange høydepunkter

På turen lander helikopteret på samtlige av Norges flyplasser, og der arrangeres det folkefest og åpen dag. Flere steder har hundrevis møtt opp for å ønske «Fly med oss» velkommen.

– Det er veldig hyggelig. Det er dragrace, konserter, smaksprøver av lokal mat, grillet hvalkjøtt, rømmelefser, ost, alle typer fisk, reinkjøtt og aktiviteter av alle slag.

– Alle flyplassene har noe å vise fram, og alle har lokal mat. Jeg er aldri sulten, sier han.

I bagasjen har han fått med seg diverse lokal mat, og gammelosten fra dag to er fortsatt med.

– Hva har vært høydepunktene hittil?

– Lofoten er et ikon mange har ventet på, og i solskinn og finvær ble opplevelsen helt utrolig. Ellers er høydepunktene de mange som har klatret opp på topper, de som hopper utfor fjellsidene, barn som vinker fra skoler og barnehager, det vakre været, de gode tilbakemeldingene, engasjementet og møtene med de lokale, sier han.

– Håper å slå et slag for nasjonen

Når Hjeltnes har landet for dagen, må han gå rett i gang med å lage kveldsprogrammene som sendes søndag til torsdag hver uke. 

Deretter blir det litt tid til å nyte den lokale maten, før han går i gang med å diskutere morgendagens flyvning.

– Jeg har egentlig bare fri når jeg sover, sier Hjeltnes.

Likevel gjør han ikke annet enn å glede seg til de kommende 18 dagene.

– Det er en fantastisk reise. Jeg håper jo å slå et slag for nasjonen, da!