Harry Potter-stjerne uteksaminert fra prestisjeuniversitet 

Emma Watson (24) deltok på Brown universitetets avslutningsseremoni sammen med 2000 andre studenter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den britiske skuespilleren er verdenskjent for rollen som den svært skoleflinke Hermine Grang – Harry Potters bestevenninne. 

Og Emma Watson (24) har kanskje mer til felles med rollefiguren sin enn hva man først skulle trodd.

Ivy League-student

I helgen var 24-åringen nemlig én av 2000 avgangsstudenter da Brown universitetet på Rhode Island holdt sin avslutningsseremoni.

Brown er ett av åtte Ivy League-universitet i USA, som anses for å være blant de beste utdanningsinstitusjonene i verden.

Her har Watson fullført en bachelorgrad i engelsk litteratur, samtidig som hun har rukket å spille inn filmene «The Perks Of Being A Wallflower», «This is the end», samt de to siste filmene i Harry Potter-serien, skriver Sky News.

Hun startet ved det prestisjetunge universitetet i 2009, samtidig som hun i Guiness rekordbok ble kåret til tiårets best betalte skuespillerinne.

– Alle ble helt stille

BARNESTJERNE: Emma Watson, her ni år gammel, sammen med Rupert Grint og Daniel Radcliffe under innspillingen av den første Harry Potter-filmen. Foto: Adam Butler/AP
BARNESTJERNE: Emma Watson, her ni år gammel, sammen med Rupert Grint og Daniel Radcliffe under innspillingen av den første Harry Potter-filmen. Foto: Adam Butler/AP

I intervjuer har Watson avslørt at det ikke var bare enkelt å være student.

– Den første dagen jeg gikk inn i kantinen ble alle helt stille, og snudde seg og så på meg, sa Watson til Sunday Times.

– Jeg måtte si til meg selv «Det er ok, du kan klare dette. Du må bare puste dypt og samle mot».

Watson er for tiden aktuell i filmen «Noah» som hadde premiere i Norge i april. Her spiller hun blant andre mot Russell Crowe.