Harry Potter-stjerne uteksaminert fra prestisjeuniversitet 

Emma Watson (24) deltok på Brown universitetets avslutningsseremoni sammen med 2000 andre studenter.

Den britiske skuespilleren er verdenskjent for rollen som den svært skoleflinke Hermine Grang – Harry Potters bestevenninne. 

Og Emma Watson (24) har kanskje mer til felles med rollefiguren sin enn hva man først skulle trodd.

Ivy League-student

I helgen var 24-åringen nemlig én av 2000 avgangsstudenter da Brown universitetet på Rhode Island holdt sin avslutningsseremoni.

Brown er ett av åtte Ivy League-universitet i USA, som anses for å være blant de beste utdanningsinstitusjonene i verden.

Her har Watson fullført en bachelorgrad i engelsk litteratur, samtidig som hun har rukket å spille inn filmene «The Perks Of Being A Wallflower», «This is the end», samt de to siste filmene i Harry Potter-serien, skriver Sky News.

Hun startet ved det prestisjetunge universitetet i 2009, samtidig som hun i Guiness rekordbok ble kåret til tiårets best betalte skuespillerinne.

– Alle ble helt stille

BARNESTJERNE: Emma Watson, her ni år gammel, sammen med Rupert Grint og Daniel Radcliffe under innspillingen av den første Harry Potter-filmen. Foto: Adam Butler/AP
BARNESTJERNE: Emma Watson, her ni år gammel, sammen med Rupert Grint og Daniel Radcliffe under innspillingen av den første Harry Potter-filmen. Foto: Adam Butler/AP

I intervjuer har Watson avslørt at det ikke var bare enkelt å være student.

– Den første dagen jeg gikk inn i kantinen ble alle helt stille, og snudde seg og så på meg, sa Watson til Sunday Times.

– Jeg måtte si til meg selv «Det er ok, du kan klare dette. Du må bare puste dypt og samle mot».

Watson er for tiden aktuell i filmen «Noah» som hadde premiere i Norge i april. Her spiller hun blant andre mot Russell Crowe.