Over en million så Angelina (8) vinne «Norske Talenter»

Formidabel økning for talentprogrammet.

1.033.000 TV-seere satt klistret til skjermen da Angelina Jordan Astar (8) ble kåret til vinner av «Norske Talenter». Det er en formidabel økning siden sist programmet ble sendt på TV 2.

I snitt ble finalen sett av 733.000 seere mens hele 1.033.000 fulgte med da åtteåringen, som gjorde en Ella Fitzgerald-tolkning, ble kåret til vinneren.

– Vi har hatt veldig fine deltakere og både juryen, programleder og crewet har løftet årets sesong av «Norske Talenter». Så fikk vi også en verdig vinner med en fantastisk stemme, som har rørt seerne utenom det vanlige når hun synger, sier TV 2s programdirektør Jarle Nakken.

Gikk du glipp av Angelinas vinneropptreden? Se den ovenfor!

Kraftig økning

TÅREVÅTT: Gledestårene rant da Angelina ble kåret til vinner av «Norske Talenter» fredag. Foto: Thomas Reisæter/TV 2
TÅREVÅTT: Gledestårene rant da Angelina ble kåret til vinner av «Norske Talenter» fredag. Foto: Thomas Reisæter/TV 2

Forrige sesong av Norske Talenter ble i snitt sett av 545.000 med en andel på 32,8 prosent, mens finalen i 2012 hadde 562.000 seere, med en andel på 37,2 prosent. Dermed fikk «Norske Talenter» en kraftig oppgang med et snitt på 644.000 seere i år og en andel på 39,7.

– Årets seertall er en kraftig økning fra sist og viser hvor sterkt dette programmet står hos TV-seerne. Det er fantastisk å se at over en million seere fulgte med da Angelina ble kåret til vinner. En stjerne er født, forteller TV 2s kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl.

Suksess for sakte-TV i lufta

Også nyskapningen «Fly med oss» leverte sterke seertall i helgen. Søndagens høydepunkt-sending fikk 465.000 seere.

–  Det er utrolig flott å se alle som har stilt opp langs ruten for å vise fram sitt hjemsted. Dette har skapt et engasjement som vi bare kunne drømme om. Serien er allerede en suksess på tv2.no og det er moro å se at så mange også følger kveldssendingene på TV 2. I dag kan seerne på både nett og tv følge ferden gjennom noe av det vakreste vi har her i landet, nemlig Lofoten, kommenterer Dahl.