Yeti Xtreme: Klassens snilleste tøffer seg

Slik ser det ut når Skoda lager ekstrem Yeti.

Utgangspunktet er både snilt og litt hverdagslig. Men også Skoda Yeti kan bli en riktig så tøff bil!
Utgangspunktet er både snilt og litt hverdagslig. Men også Skoda Yeti kan bli en riktig så tøff bil!

Skoda Yeti er ikke akkurat bilen som gjør mest utav seg. Dette er en typisk fornufts-bil, praktisk og anvendelig - men "må ha"-faktor sto nok ikke høyt på prioriteringslista da den ble utviklet. 

Yeti har nylig fått en facelift, og nå har Skoda også tryllet fram en spesialversjon som viser at Yeti faktisk kan bli ganske tøff den også. Ja, her har vi en bil som nok ville vakt adskillig oppmerksomhet utenfor barnehagen.

Knallfarge

Yeti Xtreme er navnet. Her har Skoda-designerne gitt den snille crossoveren en skikkelig offroadbehandling. Inkludert mulighet for å justere bakkeklaringen.

De klassiske skli-platene under støtfangerne er nå omgjort til de reneste skli-klossene. Stigtrinn-aktig styling er også på plass under dørene. Bak er det doble eksosrør, integrert i en ny støtfanger.

Bilen står på 17-tommere, som tar igjen knallfargen fra taket. Vinduene er som seg hør og bør mye mørkere enn originalt.

Denne ble helt ny - og billigere 

Fireseter

Innvendig er dette en fireseter, der samtlige sitter i sportsseter fra Recaro. Det er store doser alcantara og aluminium i interiøret, med fokus på røff offroadfaktor.

Det ser ut som Skoda har nøyd seg med å endre materialer her og der, dashbordet er som før, bare solid pyntet opp.

Ikke i produksjon

Hvis du nå fikk veldig lyst på tøff Yeti, har vi dessverre en dårlig nyhet til deg. Skoda har nemlig ingen planer om å sette den i produksjon, dette er bare en designstudie spesiallaget for entusiast-biltreffet Worthersee.

Men - det er naturligvis ikke noe i veien for at du kan lage din helt egne Yeti Xtreme ved å kopiere det Skoda har laget her. Da får du helt klart en bil som vil skille seg fra mengden!

Samme merke igjen? Neppe!