
Mexico
I de fem siste verdensmesterskapene har Mexico blitt slått ut i åttedelsfinalen. Det håper nordamerikanerne å gjøre noe med i Sør-Amerika.
Veien til VM:
Mexico tok seg greit videre fra den første kvalifiseringsrunden i Nord- og Mellom-Amerika i gruppe med Costa Rica, El Salvador og Guyana.
Men i den andre og avgjørende kvalifiseringen kom Miguel Herreras menn skjevt ut med uavgjort mot svake Jamaica i første kamp. Så fulgte uavgjort også mot Honduras og USA, før laget omsider fikk en trepoenger i det andre oppgjøret mot Jamaica.
Mexicanerne fikk aldri skikkelig fart på sakene og vant ikke mer enn to av ti kamper i denne kvalifiseringsrunde og måtte derfor ut i playoff mot New Zealand.
Grønntrøyene skaffet seg et utmerket utgangspunkt ved å vinne 5-1 i den første kampen. Returoppgjøret ble aldri spennende og Mexico vant til slutt komfortabelt og imponerende 9-3 sammenlagt.
VM-historikk:
Mexico er med i sitt sjette fotball-VM på rad og sitt 15. totalt. Da Norge deltok i sitt andre fotball-VM i 1994 var det nettopp Mexico som var Norges motstander i vår første kamp i USA. Norge vant kampen 1-0.
I både 2006 og 2010 har det blitt VM-exit i åttedelsfinalen, begge gangene er det Argentina som har blitt mexicanernes overmenn.
Kvartfinale er det beste resultatet Mexico har å vise til. Begge gangene landet har arrangert VM, i 1970 og 1986, har landet spilt seg til dette stadiet.

Den store stjernen: Javier Hernandez
Selv om han ikke var med i playoffen mot New Zealand, blir ”den lille erten” meget viktig for Mexico i Brasil. Hardarbeidende og med nese for mål, ”Chicharito” er ingen enkel mann å spille mot.
Manchester United-spilleren har kanskje ikke fått spille så mye for de røde djevlene som han hadde håpet i år. Tidligere har 25-åringen scoret tosifret antall ligamål i den røde drakten. I år ble det kun fire ligascoringer på Hernandez.
For Hernandez kan derfor sommerens mesterskap være en gunstig arena for å vise at han fremdeles vet hvor målet står, enten for nåværende eller en mulig fremtidig arbeidsgiver.