Gli Azzuri regnes kanskje ikke som den største favoritten i Brasil, men bli ikke overrasket om denne gjengen spiller seg til en finale. Foto: Claudio Villa / Getty Images Sport
Gli Azzuri regnes kanskje ikke som den største favoritten i Brasil, men bli ikke overrasket om denne gjengen spiller seg til en finale. Foto: Claudio Villa / Getty Images Sport

Italia

Det store spørsmålet rundt Italias lag er om Mario Balotelli kan score nok mål, for resten av laget er bunnsolid. 

Veien til VM:
Italia begynte sin vei til VM med å spille uavgjort borte mot Bulgaria. I de fire neste kampene vant Azzuri med to mål over Armenia, Danmark og Malta (to ganger).

En uavgjort borte mot Tsjekkia var ikke nok til å få det italienske toget av sporet. Bulgaria ble slått i neste kamp før VM-billetten ble sikret med en 2-1-seier over Tsjekkia noen dager senere.

At det ble uavgjort i de to siste kampene, mot henholdsvis Danmark og Armenia, spilte ingen verdens rolle for Cesare Prandelli og hans mannskap.


VM-historikk:
Italias VM-historie er svært rikholdig. De asurblå deltok riktignok ikke i det første mesterskapet, men da de selv fikk være vertskap i 1934 vant Italia sin første VM-tittel. Den forsvaret de fire år senere i Frankrike.

Må nå skulle det gå lang tid før Italia igjen markerte seg i et mesterskap. Fra 1950 til 1966 ble det exit allerede etter gruppespillet, skjønt i 1958 greide ikke Italia engang å kvalifisere seg.

I Mexico i 1970 var italienerne igjen med på notene, men selv ikke de kunne forhindre Brasils fantastisk mannskap fra å ta sitt tredje VM-gull.

Fjerdeplassen i 1978 var bare et forvarsel på hva som var i vente, for fire år senere kunne Italia igjen heve VM-pokalen over hodet etter at laget hadde beseiret Vest-Tyskland 3-1 i finalen.

Deres foreløpig siste triumf kom i 2006 da Frankrike ble slått på straffespark. I Sør-Afrika kom Italia seg ikke videre fra gruppespillet.

Pirlo blir en nøkkelmann for Italia i Brasil. Foto: Claudio Villa / Getty Images Sport
Pirlo blir en nøkkelmann for Italia i Brasil. Foto: Claudio Villa / Getty Images Sport

Den store profilen: Andrea Pirlo
Få spillere, om noen, er mer elegant på banen. Pirlo har en fotballhjerne og spilleforståelse de fleste bare kan drømme om. Og selv om han nå har passert 35 år har Pirlo fremdeles masse å gi på fotballbanen.

Kreativ, ekstremt presis høyrefot, prikker frispark slik han vil og har alltid full kontroll på hvor både med- og motspillere befinner seg. En innvending mot Pirlo er at han ikke er veldig rask, men det kompenserer han som regel fornuftig posisjonering.

Tidligere Italia-manager Marcelo Lippi sa en gang følgende om Pirlo: ”Den stille leder som snakker med beina”. Skal Italia gjenta triumfene fra 1934, 1938, 1982 og 2006 må Pirlo styre midtbanen slik han og ytterst få andre kan.