Denne gjengen tok seg greit gjennom den nord- og mellomamerikanske kvalifiseringen. I Brasil får de det betraktelig tøffere. Foto: Ronald Martinez / Getty Images Sport
Denne gjengen tok seg greit gjennom den nord- og mellomamerikanske kvalifiseringen. I Brasil får de det betraktelig tøffere. Foto: Ronald Martinez / Getty Images Sport

Honduras 

Honduras er med i sitt tredje VM, og alt annet enn en tidlig exit vil være en stor overraskelse. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Veien til VM:
Honduras fikk en grusom start på den første kvalifiseringsgruppen da det ble 0-2-tap hjemme for Panama. At det heller ikke ble seier borte mot svake Canada i neste kamp, gjorde at VM-håpet hang i en syltynn tråd.

Men så ble det mer orden på sakene, og tre seiere på de fire siste kampene bidro til at Honduras med et nødskrik til seg videre.

Den andre kvalifiseringens runden begynte med en sterk seier hjemme over USA, før det ble uavgjort mot Mexico. To strake tap, mot henholdsvis Panama og Costa Rica, gjorde at Honduras hadde kniven på strupen før hjemmemøtet med Jamaica. Luis Fernando Suarez' ordnet seier og Honduras var for alvor med i kampen om en VM-billett.

Høydepunktet i Honduras sin kvalifisering må uten tvil ha vært seieren borte mot Mexico. Poengene her sikret langt på vei Honduras en plass i Brasil. For da hvittrøyene gjorde jobben og unngikk å tape de tre siste kampene var det gjort, VM-plassen var et faktum.

VM-historikk:
Honduras deltok i sitt første VM i 1982 og søramerikanerne kom for så vidt fra mesterskapet i Spania med æren i behold. I sin første VM-kamp holdt de vertsnasjonen til 1-1, før de noen dager senere også spilte uavgjort mot Nord-Irland. Men da Jugoslavia ble for sterke i den siste gruppespillkampen, røk også håpet om avansement.

For fire år siden var verdens 42. beste fotballnasjon igjen med i VM. Åpningskampen endte med tap mot Chile, før Spania komfortabelt vant noen dager senere. Honduras fikk om ikke annet med seg et poeng da de spilte 0-0 mot Sveits i den tredje og siste kampen.

Wilson Palacios og resten av Honduras' midtbane kan få det hett rundt ørene i Brasil. Foto: Christof Koepsel / Getty Images Sport
Wilson Palacios og resten av Honduras' midtbane kan få det hett rundt ørene i Brasil. Foto: Christof Koepsel / Getty Images Sport

Den store profilen: Wilson Palacios
Rivjernet på midtbanen kommer trolig til å spille en avgjørende rolle for hvordan det går med Honduras i Brasil. Palacios er en spilleren litt av den gamle skolen. Han legger ingenting i mellom når og takler, og er en skikkelig guffen type å møte.

Men 29-åringen kan mer enn å løpe og takle. Palacios kan behandle kulen og han kommer til å ble viktig når Honduras skal bygge opp angrep.

Det har blitt varierende med spilletid på Palacios etter overgangen fra Tottenham til Stoke for noen sesonger siden, så sommerens mesterskap er en gylden mulighet for ham til å vise seg frem for kjøpesterke europeiske klubber.