Nytt overtidsdrama for Zuccas Rangers

Tenningen var skyhøy foran det fjerde oppgjøret mellom New York Rangers og Montreal Canadiens i Stanley Cup-sluttspillet natt til mandag, norsk tid.

New York Rangers - Montreal Canadiens 3-2 (Etter spilleforlengelse)

Det var skyhøy tenning mellom Rangers og Canadiens da spillerne endelig kom på isen natt til mandag. Etter to dager med ordkrig og påstått «treningsspionasje» skulle spillerne endelig gjøre opp om seieren på isen.

Kampen, som ble spilt i Madison Square Garden i New York, startet forrykende. Etter sju minutters spill kom Rangers' dyktige svenske Carl Hagelin alene med keeper. Han gjorde ingen feil og satte pucken mellom bena på Canadiens målvakt Dustin Tokarski.

I et angrep bare minutter før hadde Mats Zuccarello en strålende pasning til Kevin Klein, men Klein klarte ikke å sette pucken.

Etter Rangers-dominans i første periode, slo Canadiens tilbake i andre. Kampuret viste åtte minutter spilt da Francis Bouillon løftet pucken i krysset bak Henrik Lundqvist i Rangers-målet.

19 minutter ut i andre periode slo Rangers kraftig tilbake ved Derick Brassard. Igjen var det overraskende åpent i Canadiens-forsvaret og Brassard sendte avgårde et slagskudd som suste i mål i 130 km/t.

Canadiens viste at også de kan skyte knallhardt. I powerplay sendte P.K. Subban avgårde et skudd nesten fra blålinja. 2-2.

– Det var deilig
Kampen gikk til spilleforlengelse og etter seks minutter eksploderte det i Madison Square Garden. Martin St. Louis løftet pucken rundt hodet på Canadiens-målvakten og kampen var avgjort.

– Nei, det var sjukt det, så det var deilig å få den her på OT nå, spesielt etter at vi tapte forrige match. Det var deilig, smiler Zuccarello etter kampen.

Rangers leder nå 3-1 totalt. Før nattens hjemmeseier var det utelukkende bortelaget som hadde fått med seg poengene, men den trenden snudde i natt norsk tid.

Nå trenger Rangers kun én seier på tre kamper før finaleplassen er et faktum.

– Det er nære, men samtidig så var vi jo nede 1-3 og hentet tilbake det forrige runde. Vi vet at alt kan skje. Vi må være på topp neste kamp, og vi har tre kamper å avgjøre på, sier Zuccarello til TV 2.

Bråk før kampen

Før matchen var det spesielt én episode som skapte oppstyr. Montreal Canadiens-trener Michel Therrien likte svært dårlig at New York Rangers «spionerte» på lagets trening før søndagens semifinaleoppgjør. Ifølge Aftonbladet reagerte Therrien med sinne da han fikk øye på Rangers' assistenttrener Ulf Samuelsson på tribunen under Canadiens' trening i Madison Square Garden.

Han gikk bort og forsøkte med noen ufine ord å få svensken til å forlate arenaen. Til slutt gikk Samuelsson, men bare for å bli erstattet av NY Rangers-direktør Glen Sather noen minutter senere.

– Vi har en felles forståelse om at en ikke ser på hverandres treninger. Derfor ble jeg sint, forklarte Therrien da han fikk spørsmål om opptrinnet.

Representanter for Rangers tilbakeviser at klubbene har en slik avtale, skriver Aftonbladet.

Spillerne bryr seg heller ikke så mye om bråket i forkant.

– Nei, altså vi bryr oss ikke noe om dem. De liker å prate mye i media og holde på, men vi får bare ha fokus på det vi skal gjøre og ikke bry oss noe om dem. Spiller vi på vår måte og vår beste hockey, har vi en sjanse. Forhåpentlig kan gå videre så vi får fokusere på det, sier Zuccarello. (TV 2/NTB)