– Jeg skal f*** meg drepe deg

Russland-treneren og Sverige-assistenten suspendert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Sverige-Tsjekkia på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo kl. 15.30, og Finland-Russland på TV 2 Zebra og TV 2 Sumo kl. 20.00.

Russland-trener Olegs Znaroks er suspendert av disiplinærpanelet til det internasjonale ishockeyforbundet etter «dødstegnet» han sendte i retning den svenske assistenttreneren Rikard Grönborg.

Se hendelsen i videovinduet øverst!

Dermed må Znaroks stå over VM-finalen mot Finland. Grönborg suspenderes også for sin egen involvering i den heftige krangelen, og Sverige-assistenten må stå over bronsefinalen mot Tsjekkia.

«I'll fucking kill you!»
Znaroks suspenderes for gesten der han ser ut til å true med å kutte strupen til Grönborg, mens svensken utestenges for å ha satt idretten i vanry med sin oppførsel og sitt obskøne språk rettet mot den russiske treneren.

Grönberg mistenkes for gjentatte ganger å ha skreket «I'll fucking kill you!», som på norsk kan oversettes til «jeg skal faen meg drepe deg!». Det skriver Aftonbladet.

Som et resultat av suspensjonen vil verken Znaroks eller Grönborg få være med laget verken før eller under kampen, og de får heller ikke delta på seremoniene i etterkant, skriver det internasjonale ishockeyforbundet.

– Drapstruer en av våre ledere

Svenskene reagerte lørdag svært sterkt på gesten Znaroks kom med under den opphetede krangelen helt på slutten av semifinale-oppgjøret.

– Han dro hånden over halsen to ganger og pekte på Grönborg. I store deler av verden forstår alle hva det betyr. Jeg ser en motstander som drapstruer en av våre ledere i full offentlighet. Slikt blir man arrestert av politiet for, sa den svenske laglederen Tommy Boustedt etter kampen.