Mormoren til den drepte jenta (2) avhørt på sykehuset

Mistanken mot den drapssiktede faren på Ellingsrud er styrket etter avhør med familiemedlemmer. 

Mistanken mot den 35 år gamle afghaneren som er siktet for å ha drept sin to år gamle datter på Ellingsrud i Oslo, er styrket mener poiltiet.

Avhørt på sykehus

Grunnen skal være politiavhør med barnets mormor og et sentralt vitne, en 31 år gammel mann med en nær relasjon til familien, som var tilstede da angrpet skjedde fredag ettermiddag, melder NTB.

Avhøret ble gjennomført på sykehuset.

– Deres forklaring har styrket mistanken mot den siktede, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby ved Oslo politidistrikt til Aftenposten.

Mormora og 31-åringen ble begge lettere skadd da 35-åringen gikk til angrep med kniv foran sjokkerte vitner utenfor borettslaget hvor de bodde.

– Vi har forsøkt å avhøre moren, men hun er så preget av hendelsen at vi ikke har kunne gjøre det, sier Hjort Kraby til TV 2. Politiet regner med at onkelen vil bli avhørt om kort tid. 

– Han er på vei ut av koma. Han vil kanskje bli avhørt i dag, eller tidlig i neste uke. Det er legene som avgjør, sier politiadvokaten til TV 2. 

Onkelen til toåringen havnet i kunstig koma etter angrepet. 

Sjokkerte vitner

En amatørfilm fra hendelsen som TV 2 har fått tak i, viser dramatikken som utspilte seg rett etter at politiet ankom åstedet. Flere barn var vitner til hendelsen. 

Beboere på Ellingsrud la lørdag ned blomster på stedet hvor den to år gamle jenta ble drept. Knivstikkingen preger heler området.

– Det er mange som har sett ting som de gjerne skulle ha sluppet å sett. De har opplevd ting som de skulle vært foruten. Det er en veldig vond sak for mange, uttalte Tor Eivind Erikstein, sogneprest på Ellingsrud og Furuset på lørdag.

(©NTB / TV 2)

Mer innhold fra TV 2