Sverige-treneren: – I OL var vi de beste herrene

Her er suksessfaktoren som har gitt svenskene verdens beste langrennslandslag på herresiden.

Lerdala/Bergen (TV 2 Sporten): Etter OL i Sotsji kan svenskene slå seg på sitt blå-gule bryst som verdens beste langrennslandslag for herrer.

- I OL var vi de beste herrene. Det var ingen tvil om det. Vi vant jo stafetten også, som kronen på verket. Det føltes som om vi hadde klart det også om vi hadde fått sykdom. Det tror jeg faktisk, sier landslagssjef og herretrener Rikard Grip til TV 2.

Se reportasje i videovinduet over!

– Har fått mer selvtillit som gruppe

Og lagfølelsen er viktig for de svenske langrennsstjernene, som denne uken har vært på samling i Lerdala i hjemlandet.

– Vi prøver å jobbe veldig mye med at alle skal føle delaktighet, og at man skal kjenne igjen det vi gjør på samling i det vi gjør hjemme. Det bruker vi mye tid på, å forsøke å skape den delaktigheten, forklarer Grip.

Marcus Heller legger heller ikke skjul på at OL-suksessen har vært god for lagfølelsen.

– Vi har vel fått mer selvtillit som gruppe. Vi vet at det er bra folk og at vi har bra konkurranse, sier han.

– Fem-seks uker i året får jeg trene med noen av de absolutt beste, og jeg må kjempe på hver trening. Jeg knyter nevene sammen og drar hjem, og innser at jeg må trene enda bedre til neste gang, istemmer Johan Olsson.

– Trenger laget for å utvikle meg

Og nå svenskene proppfulle av selvtillit før VM på hjemmebane kommende vinter.

– Svenskene hadde jo OL som et fantastisk stort mål, men vi har jo et slags OL til. At det kommer et VM på hjemmebane føles like stort, sier Emil Jönsson

For at opplevelsen skal bli like stor som i Sotsji trenger de svenske stjernene hverandre.

– For meg er laget kjempeviktig på den måten. Jeg trenger det virkelig for å utvikle meg, og jeg trenger konkurrenter på laget som er sterkere og bedre på enkelte områder for å presse meg selv. Det er vanskelig bare å gjøre den jobben alene, sier Marcus Hellner.