Ingen Wembley-revansje for «Wally with the brolly»

Men denne gangen hadde i hvert fall McClaren lagt igjen paraplyen hjemme.

21. november 2007 tapte England 2-3 hjemme for Kroatia og klarte ikke å kvalifisere seg for EM i Østerrike og Sveits.

Manager Steve McClaren stod hjelpeløs under sin paraply i regnet på Wembley, og visste nok at hans dager som landslagssjef var omme, under to år etter at han hadde startet.

I avisene ble han dagen derpå døpt til «Wally with the brolly», og måtte forlate sin jobb samme dag.

Lørdag var han tilbake i regnet på Wembley, men det ble ingen revansje.

– Det er det mest grusomme noensinne. Jeg har tapt noen kamper i min karriere, men det der var det mest bisarre og mest grusomme. Vi fortjente ikke det, sa Derby-manageren etter 0-1 mot QPR lørdag.

Les også: Zamora sendte QPR til Premier League

– Vi får ikke alltid det vi fortjener
Bobby Zamora ble matchvinner for Harry Redknapps lag like før 90 minutter var spilt, til tross for at McClarens Derby hadde vært det spillemessig beste laget.

– I fotball får du ikke alltid det du fortjener, og vi gjorde ikke det i dag. Jeg er så stolt over spillerne for det de har oppnådd denne sesongen og får måten de spilte på i dag. Det så bare ut til å være en vinner, men slik er fotballen. Vi får ikke alltid det vi fortjener, sa den tidligere engelske landslagssjefen.

Siden den gangen hans sist stod i regnet på Wembley har McClaren dog til de grader bygget opp igjen sitt manageromdømme, blant annet med seier i den nederlandske æresdivisjonen med Twente i 2009/10-sesongen.

Deretter fulgte opphold i tyske Wolfsburg, samt Nottingham i Championship og en retur til Twente før han i september i fjor overtok et Derby-lag som slet etter en dårlig start på sesongen under Nigel Clough.

Den resterende delen av 2013/14-sesongen gikk som en drøm for Derby og McClaren, og lørdag var han tilbake på Wembley-gresset som manager i opprykksfinalen mot QPR.

Ble klissvåt under nasjonalsangen
Scenene som utspilte seg før kampstart fikk garantert de engelske fotballhjertene til å tenke tilbake til den kvelden i 2007, ettersom regnet høljet ned og McClaren nok en gang stod der som hovedansvarlig for laget i hvitt.

SIST GANG I REGNET: Steve McClarens siste kamp som England-manager endte med tap i regn. Foto: Scanpix/Photoshop (montasje)
SIST GANG I REGNET: Steve McClarens siste kamp som England-manager endte med tap i regn. Foto: Scanpix/Photoshop (montasje)

Denne gangen hadde han kastet paraplyen, og han lot i stedet regnet hølje ned over seg under syngingen av nasjonalsangene.

Dessverre for McClaren ble det dog ingen revansje, men han var stolt av sine spillere og ble også gratulert for innsatsen av QPRs Joey Barton.

Se intervjuet med McClaren i videovinduet nederst og nasjonalsangen øverst!