GULLET GLATT: Det ble en bitter avslutning på sesongen for Bjarte Myrhol og lagkameratene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
GULLET GLATT: Det ble en bitter avslutning på sesongen for Bjarte Myrhol og lagkameratene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Gullet glapp på målforskjell for Myrhols lag

– Dette var absolutt vanvidd!

I en dramatisk serieavslutning glapp seriegullet for Bjarte Myrhol og hans Rhein-Neckar Löwen. Kiel ble tysk mester i håndball med en margin på to plussmål.

«Løvene» hadde sju plussmål å gå på til tittelgrossisten fra nord før siste serierunde lørdag, og gjorde sin del av jobben med 40-35-seier borte mot Gummersbach. Uwe Gensheimer scoret hele 15 ganger, mens Myrhol sto for to av målene.

Det holdt ikke, for Kiel nedsablet seriefemmer Füchse Berlin med hele 37-23 foran 10.200 begeistrede tilhengere i egen hall, og det holdt så vidt til klubbens 19. seriegull.

– Dette var absolutt vanvidd. Jeg har aldri opplevd noe lignende. Jeg er svært stolt, sa Kiel-trener Alfred Gislason.

– Det er den mest ufattelige tittel jeg har vunnet, sa Christian Zeitz etter sin avskjedskamp for Kiel.

Med et svært offensivt forsvar la Kiel stort trykk på gjestene, som ikke greide å håndtere det de møtte. Filip Jicha drev gjestene til vanvidd som fremste forsvarer, og han ble med åtte mål toppscorer. (©NTB)