VIF-stjerneskuddets imponerende klisterhjerne 

Ghayas Zahid (19) kan ramse opp lagoppstillinger fra de fleste ligaer. Se bare her.

Oslo (TV 2 Sporten): Ghayas Zahid er en av Vålerengas viktigste, men også mest ukjente spillere. Det trives 19-åringen godt med, for da får han tid til å fokusere på det han elsker - nemlig fotball.

– Hvis det er fotball på TV når jeg er hjemme, ser jeg på det. I hvert fall i helgene når det er Premier League- og La Liga-runder. Jeg blir aldri lei av det, sier Zahid.

Fotballnerd

Ja, dette høres kanskje ut som helge-vanene til de aller fleste som er over gjennomsnittet interessert i sporten. Men Ghayas Zahid innrømmer at han er en fotballnerd - og kan flere lagoppstillinger på rams.

– Jeg kan ta Wigans siste kamp i Championship mot Blackburn? spør Vålerenga-spilleren, før han skriver opp hele startelleveren for TV 2.

Også lag som Valenica, Stoke og Norwich blir skrevet ned.

– Jeg ser kanskje litt for mye på fotball, medgir Oslo-gutten.

Vålerengas Ghayas Zahid i kampen mellom Vålerenga og Bodø/Glimt på Ullevaal stadion. Vålerenga vant 3-1. 
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Vålerengas Ghayas Zahid i kampen mellom Vålerenga og Bodø/Glimt på Ullevaal stadion. Vålerenga vant 3-1. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

– Tror han sover

Zahid blir beskrevet som en stille, rolig og beskjeden gutt - som ikke gjør så mye ut av seg.

– Av og til lurer jeg på om han sover. Han gjør jo ikke det, da - men han er rolig og sier ikke så mye, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal.

– Det er ikke nødvendigvis det at jeg er trøtt når jeg ser trøtt ut, det er bare det at jeg ser sånn ut, smiler Zahid.

– Det stemmer nok at jeg er ganske beskjeden og stille. Men hvis du blir ordentlig godt kjent med meg og jeg er komfortabel med de jeg er med, er jeg ikke det, smiler Zahid.

Men med ballen i beina gjør 19-åringen mye ut av seg - og er blitt en av hovedstadsklubens viktigste spillere denne sesongen. Nå er han også tatt ut på U21-landslaget for første gang.

– Jeg har alltid hatt lyst til å spille fotball og å kunne leve av å spille fotball. Det er gøy at jeg endelig har fått det til, sier Zahid.

Bli kjent med Ghayas Zahid i videovinduet øverst.