TUNG DAG PÅ JOBBEN: Sammenlagtleder Rigoberto Uran tapte viktige sekunder. (AP Photo/Gian Mattia D'Alberto)
TUNG DAG PÅ JOBBEN: Sammenlagtleder Rigoberto Uran tapte viktige sekunder. (AP Photo/Gian Mattia D'Alberto)

Uran tapte viktige sekunder til konkurrentene i Giro-drama

Det ble dramatikk på avslutningen av den 14. etappen i Giro d'Italia lørdag. Italienske Enrico Battaglin vant etappen, mens sammenlagtleder Rigoberto Uran tapte tid til konkurrentene.

Lørdagens fjelletappe var 164 kilometer lang og strakte seg fra Aglié til Oropa. Det var ventet at etappen skulle bli fartsfylt og underholdende, noe den også ble. I kampen om etappeseieren var det spenning til siste tråkk. Et 21-mannsbrudd gikk tidlig, og det var de seigeste av disse rytterne som fikk kjempe om etappeseieren.

Av dem var italieneren Battaglin den aller sterkeste. Han vant foran landsmann Dario Cataldo fra Sky-laget og Colombia-rytteren Jarlinson Pantano.

I feltet hvor sammenlagtfavorittene satt, rykket Domenico Pozzovivo fra Ag2r til med fire kilometer igjen. Samtlige av sammenlagtfavorittene ble sittende, men Nairo Quintana holdt følge. Mot slutten sprakk det ytterligere opp blant kanonene.

Det gjorde at BMC-kaptein Cadel Evans tok inn fem sekunder på leder Uran til slutt. Han har 32 sekunder opp til colombianeren i sammendraget. Tinkoff-rytter Rafal Majka tok inn 17 sekunder på Uran og har 1.35 minutt opp fra sin tredjeplass.

Søndag skal feltet bevege seg 217 kilometer fra Valdengo til Montecampione. Etappen er lang, men rolig fram til den ti kilometer lange stigningen opp til Montecampione. (©NTB)