Real Madrid-stjernene sikret historisk Mesterliga-triumf 

Tre scoringer i 2. ekstraomgang avgjorde kampen mot Atlético Madrid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Real Madrid-Atlético Madrid 4-1 e.e.o., 1-1

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Byderbyet i Mesterliga-finalen ble akkurat like nervepirrende som de fleste hadde spådd på forhånd, og lenge så det ut til at ligamester Atlético skulle stikke av med sitt første trofé i den gjeveste europacupen.

En scoring fra Diego Godín i 1. omgang så ut til å bli kampens eneste, men tre minutter på overtid utlignet Sergio Ramos med hodet og sørget for ekstraomganger i Lisboa.

I den første av de to omgangene med forlenget tid var det ingen som klarte å score, men i 2. ekstraomgang nettet Carlo Ancelottis lag hele tre ganger.

Både Gareth Bale, Marcelo og Cristiano Ronaldo fant veien til nettmaskene bak Thibaut Courtis, og dermed vant Real Madrid den gjeveste europacupen - for tiende gang i klubbens historie.

TIDLIG BYTTE: Diego Costa måtte ut allerede før ti minutter var spilt i Lisboa. Foto: Javier Soriano, AFP
TIDLIG BYTTE: Diego Costa måtte ut allerede før ti minutter var spilt i Lisboa. Foto: Javier Soriano, AFP

Dermed kunne kaptein Iker Casillas heve troféet, som han har gjort så mange ganger tidligere både for klubb- og landslag.

– Vi slet, de fikk et heldig mål. Og ser vi på sjansene er resultatet fortjent, hva? Dette er sannsynligvis større enn VM, sa keeperen etter kampslutt ifølge den spanske storavisen AS.

Les også: Cristiano Ronaldo hyller Bale foran finalen

FEILBEREGNET:  Diego Godín hadde nok ikke trodd at duellen han vant mot Sami Khedira skulle lede til scoring. Foto: Sergio Perez, Reuters
FEILBEREGNET:  Diego Godín hadde nok ikke trodd at duellen han vant mot Sami Khedira skulle lede til scoring. Foto: Sergio Perez, Reuters

Costa tidlig ut med skade
Allerede etter ni minutter måtte Atlético Madrid bytte, og det var stjernespissen Diego Costa som måtte forlate banen til fordel for Adrián.

Spekulasjonene rundt hvorvidt Costa ville bli frisk fra sin strekkskade har versert lenge, og mange var overrasket da kraftspissen faktisk var i Diego Simeones startoppstilling. Det ble altså kun ni minutter på banen.

Stor Bale-sjanse
I en aggressiv 1. omgang var det tydelig at lagene kjente hverandre godt, men etter en drøy halvtime oppstod en stor Real Madrid-sjanse.

FØRST KRANGEL: Sergio Ramos var langt ifra blid hele kvelden i Lisboa. Foto:Scanpix.
FØRST KRANGEL: Sergio Ramos var langt ifra blid hele kvelden i Lisboa. Foto:Scanpix.

Gareth Bale tok med seg ballen og satte fart på, men forstyrret akkurat nok av Tiago i skuddøyeblikket til at han ikke klarte å få ordentlig klem på skuddet med sin venstrefot.

VENTETIDEN SKULLE SNART VÆRE OVER: Gareth Bale gikk 110 minutter før det ble mål i Lisboa lørdag. Andres Kucacki, AP Photo
VENTETIDEN SKULLE SNART VÆRE OVER: Gareth Bale gikk 110 minutter før det ble mål i Lisboa lørdag. Andres Kucacki, AP Photo

I stedet skled ballen av foten, og skuddforsøket gikk utenfor Thibaut Courtois' lengste stolpe.

Casillas-tabbe sørget for Atlético-ledelse til pause
Fem minutter senere smalt det, og det var på motsatt side det ble scoret.

Midtstopper Diego Godín, som avgjorde ligaen til Atléticos fordel da han scoret 1-1-målet i Barcelona forrige helg, utnyttet en grov feilberegning av Iker Casillas og headet ballen i en bue over den spanske landslagskeeperen.

Casillas gjorde sitt ytterste for å gjøre godt igjen den grove blemmen, men klarte ikke å rekke ballen før den såvidt hadde krysset mållinjen. Dermed stod det 1-0 til den nybakte ligamesteren, et resultat som også stod seg til pause på Estádio da Luz.

I de 31 kampene i La Liga som Atlético tok ledelsen i denne sesongen endte de med 28 seirer og tre uavgjorte. Det siste laget som tapte en Mesterliga-finale etter å ha ledet ved pause var Arsenal i 2006, da Barcelona vant 2-1 på Stade de France i Saint-Denis.

SÅ SCORING: Sergio Ramos steg til værs tre minutter på overtid og stanget inn 1-1. Foto: Franck Fife, AFP Photo
SÅ SCORING: Sergio Ramos steg til værs tre minutter på overtid og stanget inn 1-1. Foto: Franck Fife, AFP Photo

«Nesten-sjanser» for Cristiano Ronaldo
I 2. omgangs åpningsminutter var det nære ved at Cristiano Ronaldo fikk uttelling på et frispark som gikk via muren, men Thibaut Courtois var parat og slo til hjørnespark.

Etter en drøy time var portugiseren nære igjen, da han steg til værs på et innlegg i feltet, men han klarte ikke å få luggen på ballen.

Stor sjanse for Bale
Real Madrid kom nærmere og nærmere, og etter 77 minutter var det Gareth Bale sin tur til å være nære på igjen. Denne gangen skjøt waliseren litt i bakken da han avsluttet, og skuddet gikk til side for Courtois' nærmeste stolpe.

Presset fra «Los Blancos» fortsatte, og drøye fem minutter før slutt var det innbytter Marcelo sin tur til å stupe gjennom feltet. Like foran hodet til brasilianeren stod dog den uruguayanske foten til Godín, som avverget.

STJERNEJUBEL: Cristiano Ronaldo og Gareth Bale jubler etter førstnevntes 4-1-scoring. Foto: Franck Fife, AFP Photo
STJERNEJUBEL: Cristiano Ronaldo og Gareth Bale jubler etter førstnevntes 4-1-scoring. Foto: Franck Fife, AFP Photo

Ramos utlignet tre minutter på overtid
Det så ut til å gå veien for Diego Simeones gutter, men tre minutter på overtid skulle allikevel Real Madrid få uttellingen.

Et hjørnespark fra Luka Modric vant veien til hodet til Sergio Ramos, som stanget ballen i nettet bak Thibaut Courtois og sørget for 1-1. Dermed ble det ekstraomganger i Lisboa.

UTROLIGE SCENER: Både Gareth Bale og Cristiano Ronaldo hadde grunn til å juble i Lisboa. Foto: Scanpix/Photoshop (montasje)
UTROLIGE SCENER: Både Gareth Bale og Cristiano Ronaldo hadde grunn til å juble i Lisboa. Foto: Scanpix/Photoshop (montasje)

Det var tydelig at de første 90 minuttene hadde vært en kraftanstrengelse, og i 1. ekstraomgang klarte ikke noen av lagene å skape en eneste stor sjanse.

Det nærmeste var det Real Madrid som kom, da et hjørnespark i det 106. minutt ble møtt av hodet til Raphaël Varane, men franskmannens hodestøt var såpass svakt at Thibaut Courtois ikke fikk noen problemer med å avverge.

Bale headet inn 2-1 i andre ekstraomgang
Fem minutter ut i den andre ekstraomgangen skulle det dog smelle, og akkurat som i Copa del Rey-finalen tidligere i vår var det Gareth Bale som satte ballen i nettet.

KUNNE HEVE TROFÉET: Iker Casillas og Real Madrid fikk pokalen som bevis på at de er Mesterliga-vinneren 2013/14. Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters
KUNNE HEVE TROFÉET: Iker Casillas og Real Madrid fikk pokalen som bevis på at de er Mesterliga-vinneren 2013/14. Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Denne gangen må dog waliseren - som avgjorde den spanske cupfinalen med et utrolig soloraid - dele æren med Angel Di Maria. 

Argentineren dro seg løs fra flere motspillere og leverte en avslutning som Courtois kun klarte å slå ut igjen i feltet. Der ventet Bale, og headet ballen enkelt i mål fra kloss hold.

– Det var en tett kamp, spesielt i ordinær tid, men heldigvis klarte vi å få en scoring på overtid som gav oss overtaket. Heldigvis scoret jeg det avgjørende målet. Det eneste jeg tenkte på var ikke å bomme. Det vil være et minne for evig. Jeg kom til klubben for å spille i store turneringer og vinne troféer. Nå vi vil vinne mer, sa waliseren etter kampslutt. 

Marcelo avgjorde tre minutter før full tid
I det 117. minutt satte en av Real Madrids innbyttere så spikeren i Atlético-kisten. Marcelo fikk gå og gå mellom slitne motstandere, og da han kom til 16-meterstreken avsluttet den brasilianske backen.

Skuddet var ikke særlig velplassert, men var såpass hardt at Courtois ikke klarte å avverge. Dermed stod det 3-1, og kampen var avgjort.

Cristiano Ronaldo satte inn nummer fire fra straffemerket
To minutter senere var det nok en gang store hull i et slitent Atlético-forsvar, og da Cristiano Ronaldo gikk i bakken i duell med tre rødhvite dømte dommer Björn Kuipers straffespark.

Fra elleve meter var portugiseren så iskald, og satte inn 4-1 fra straffemerket.

Etter den scoringen oppstod noen spesielle scener, da Diego Simeone og en haug med spillere entret banen, og argentineren måtte forlate banen noen sekunder før full tid i 2. ekstraomgang.

Seier ble det uansett for Real Madrid, som vant den gjeveste serievinnercupen for tiende gang i klubbens historie. Det er historisk, og også trener Carlo Ancelotti ble historisk da han tok sin tredje tittel i turneringen som trener.

Les også: Historiske Ancelotti tangerte Liverpool-legende

– Alle føler seg umåtelig stolte. Dette har gitt Madrid-fansen mye lykke, noe som gjør oss lykkelige. Vi prøvde å endre ting denne sesongen og spillerne mine har vært veldig profesjonelle, sa italieneren etter kampslutt.

For Atlético ble det selvsagt en stor nedtur etter å ha ledet oppgjøret så lenge, men trener Diego Simeone deppet ikke etter kampslutt.

– Våre supportere bør være stolte av vår strålende sesong og ikke kaste bort ett eneste sekund på å være trist. Jeg gir spillerne mine 9,5 av 10. Jeg føler meg ikke trist, kun bitter, sa argentineren.

Mesterligaen i altomfotball.no: Terminliste | Statistikk

Lagoppstillingene

Real Madrid: Iker Casillas - Daniel Carvajal, Sergio Ramos, Raphaël Varane, Fabio Coentrão - Luka Modric, Sami Khedira, Ángel Di Maria - Gareth Bale, Karim Benzema, Cristiano Ronaldo
Innbyttere: Diego López, Pepe, Marcelo (for Khedira, 59.), Álvaro Arbeloa, Álvaro Morata (for Benzema, 79.), Isco (for Coentrão, 59.), Asier Illarramendi

Atlético Madrid: Thibaut Courtois - Juanfran, João Miranda, Diego Godin, Filipe Luis - Raúl Garcia, Tiago, Gabi, Koke - Diego Costa, David Villa
Innbyttere: Daniel Aranzubía, Mario Suárez, Adrián (for Costa, 9.), Cristián Rodriguez, Toby Alderweireld (for Filipe Luis, 83.), José Sosa (for García, 66.), Diego

Dommer: Björn Kuipers

Dramatisk før kampstart
I minuttene før kampstart kunne det se ut som om det var dramatikk på gang på stadion i Lisboa.

Det som skal ha vært en Greenpeace-demonstrant tok seg opp på taket, og ifølge CNN ble han overmannet av portugisisk antiterrorpoliti 20 minutter før kampstart.

– Politi med finlandshette og banemannskap ser ut til å fjerne inntrengeren, skrev CNN-journalist Alex Thomas på Twitter under en halvtime før oppgjøret skulle starte.