Sørum ut på båre - til sykehus etter dramatisk toppkamp

Strømsgodsets målscorer Thomas Sørum havnet i reklameskiltene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Strømsgodset-Rosenborg 1-1

Drammen/Bergen (TV 2 Sporten):

Toppoppgjøret mellom Strømsgodset og Rosenborg i Drammen lørdag endte 1-1, i en kamp der Strømsgodsets Thomas Sørum måtte ut på båre etter å ha kræsjet med reklameskiltene i 2. omgang.

– Jeg håper det går bra med ham. Jeg vet ikke hvordan det har gått. Han dunket hodet inn i reklameskiltet, sa Ronny Deila til TV 2 Sporten umiddelbart etter kampslutt.

Sørum ble sendt til sykehus etter hendelsen, i en kamp der han også scoret Godsets 1-0-mål.

Senere på kvelden fikk TV 2 Sporten opplyst fra Strømsgodsets lege Erik Dag Knudsen at klubben avventer resultatet av bilder tatt av Sørums nakke og hode, og at spissen etter alt og dømme blir på sykehuset over natten.

Også RBK-keeper Alexander Lund Hansen måtte ut noe senere i kampen, i det som var en 2. omgang preget av flere stopp i spillet.

Samtidig ble det foretatt en tangering av Tippeliga-rekorden, da Strømsgodset spilte sin 44. hjemmekamp på rad i serien uten tap, noe som er tangering av RBKs egen rekord fra 90-tallet.

– Jeg synes kanskje vi var hakket bedre enn Rosenborg, men det var tungt utpå der. Vi burde avgjort kampen ved Gustav Wikheim, men jeg er glad for at vi unngår å tape, sa Ronny Deila til TV 2 Sporten etter kampslutt. 

Tap ble det ikke, men den regjerende seriemesteren måtte nøye seg med uavgjort etter at Nicki Bille Nielsen utlignet rundt fem minutter etter ledermålet.

– Vi visste at det ble vanskelig, men vi kom for å vinne og det synes jeg også vi viste i dag. Vi gjør vår beste prestasjon i år, sa dansken etter kamp.

Det holdt allikevel ikke til mer enn ett poeng, og dermed er ligatoer Godset fremdeles fem poeng bak ledende Molde og fire poeng foran Rosenborg, som ligger på 6. plass i Tippeligaen forut for søndagens kamper.

– Vi har fått mye pepper den siste uka, og det å slå tilbake og spille en så god kamp vitner om en gruppe som har tenkt å reise seg og spille enda bedre fotball i ukene som kommer, sa RBK-trener Per Joar Hansen.

Enorm Godset-bom etter 25 minutter
I en målløs 1. omgang på Marienlyst var det en stor sjanse til hvert av lagene som pekte seg ut som de største høydepunktene. 

Etter rundt 25 minutter fikk Strømsgodset en enorm mulighet til å ta ledelsen. Vertene var direkte i stilen, og på høyresiden fikk Lars Christopher Vilsvik enorme rom.

STORE SJANSER FØR PAUSE: Ingen av disse to ble det scoret på. Foto: Montasje i Photoshop/Grab CMore.
STORE SJANSER FØR PAUSE: Ingen av disse to ble det scoret på. Foto: Montasje i Photoshop/Grab CMore.

Backen slo inn foran mål, der Francisco Júnior hadde løpt seg fri fra sin oppasser. Midtbanespilleren stod helt alene, men skjøt et stort hull i luften og dermed slapp RBK med skrekken.

Dansk kombinasjon burde gitt Rosenborg ledelsen
På motsatt side var det like utrolig at ikke RBK tok ledelsen sju minutter før pause. Denne gangen var det Nicki Bille Nielsen som spilte tilretteleggerrollen, da han foret Tobias Mikkelsen.

Dansken så ut til å gjøre alt rett da han vippet ballen forbi Godset-keeper Larsen Kwarasey, men dessverre for de for anledningen rødkledde Rosenborg-spillerne gikk ballen like over mål. Dermed stod det 0-0 til pause.

SCORET IGJEN: Nicki Bille Nielsen satte inn 1-1-målet som sørget for poeng for Rosenborg i Drammen. Det var hans tredje scoring i Tippeligaen så langt denne sesongen. Foto:  Audun Braastad / NTB scanpix
SCORET IGJEN: Nicki Bille Nielsen satte inn 1-1-målet som sørget for poeng for Rosenborg i Drammen. Det var hans tredje scoring i Tippeligaen så langt denne sesongen. Foto:  Audun Braastad / NTB scanpix

Innbytter Sørum dunket inn ledermålet
Allerede sju minutter ut i 2. omgang kom kampens første scoring. En lang pasning fra Vilsvik fant innbytter Thomas Sørum, som dempet ballen elegant på første touch og deretter limte ballen elegant i det lengste hjørnet på berøring nummer to. 

Det var en vaskeekte goalgetter-scoring av mannen som kun minutter tidligere hadde erstattet Franciso Júnior i Godset-laget.

Kun minutter senere burde det stått 2-0. Et innlegg fra Øyvind Storflor fant hodet til Gustav Wikheim, men unggutten stanget ballen like utenfor den lengste stolpen.

Nicki Bille Nielsen utlignet for gjestene
I stedet var det motsatt side en angriper skulle få nettkjenning. Nicki Bille Nielsen snurret rundt med Godset-forsvaret og plasserte et lekkert skudd tilbake i det lengste hjørnet fra like utenfor 16-meteren etter 57 minutter. Dermed var lagene like langt på Marienlyst.

Under fem minutter senere ble Godset tvunget til å bytte ut målscorer Sørum, ettersom spissen dundret inn i et reklameskilt og måtte forlate banen på båre. Inn kom unggutten Marti Ødegaard. Senere i omgangen opplyste Strømsgodsets medisinsk ansvarlige at spissen var sendt til sykehus med nakkekrage etter smellen han pådro seg.

Rosenborg ble tvunget til keeperbytte
Rundt ti minutter før full tid måtte båren inn på Marienlyst-kunsgresset på ny, da Rosenborg-keeper Alexander Lund Hansen ble liggende i feltet etter en duell etter et hjørnespark.

UT PÅ BÅRE: Thomas Sørum forlot banen på båre og ble fraktet til sykehus. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
UT PÅ BÅRE: Thomas Sørum forlot banen på båre og ble fraktet til sykehus. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Etter noen minutter reiste han seg dog og ville spille videre, men gikk til slutt av banen og ble erstattet av Daniel Örlund.

Örlund tok seg greit av det som kom i avslutningen av kampen, blant annet da han måtte ned i sitt nærmeste hjørne og reddet en Godset-avslutning tre minutter på overtid.

Dermed endte det 1-1, og Rosenborg spilte med det sin tredje Tippeliga-kamp på rad uten seier.

Hvem har du på ditt lag? Spill Tippeliga-manager!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Lagoppstillingene

Strømsgodset: Adam Larsen Kwarasey - Lars Christopher Vilsvik, Kim André Madsen, Marius Høibråten, Jarl André Storbæk - Francisco Júnior, Mohammed Abu, Martin Ovenstad, Øyvind Storflor, Gustav Wikheim, Péter Kovacs
Innbyttere: Anders Gundersen, Lars Sætra, Iver Fossum, Martin Ødegaard (for Sørum, 63.), Muhamed Keita (for Wikheim, 67.), Thomas Lehne Olsen, Thomas Sørum (for Júnior, 46.)

Rosenborg: Alexander Lund Hansen, Jonas Svensson, Tore Reginiussen, Stefan Strandberg, Jørgen Skjelvik - Tobias Mikkelsen, Daniel Berntsen, Mike Jensen, Morten Gamst Pedersen - Riku Riski, Nicki Bille Nielsen
Innbyttere: Daniel Örlund (for Lund Hansen, 82.), Aslak Witry, Mikael Dorsin, Ole Kristian Selnæs, Bent Sørmo, John Hou Sæther, Pål André Helland (for Pedersen, 74.)