HYLLES: Diego Simeone har gjort underverker med Atlético Madrid.         
 AFP PHOTO / JAVIER SORIANO
HYLLES: Diego Simeone har gjort underverker med Atlético Madrid. AFP PHOTO / JAVIER SORIANO

– Vi ville hoppet fra en bro om han ba oss om det

Diego Simeone trekkes frem som den største årsaken til Atlético Madrids eventyrlige suksess.

Lørdag kveld kan Atlético Madrid krone en fantastisk sesong med å vinne Mesterligaen.

For å gjøre det er de nødt til å slå Real Madrid på Estádio da Luz i Lisboa.

– Han er en Gud for oss
Og akkurat det er fullt mulig. For i løpet av sesongen har lillebror tatt fire poeng mot Cristiano Ronaldo og co. Mannen som får mesteparten av æren er manager Diego Simeone.

Foran kveldens finale forklarer klubbens midtbanespiller Tiago Mendes hvorfor argentineren er så viktig for klubben.

– Han kom inn i klubben og forandret alt. Det han sier til oss blir realitet. Dersom han ber oss om å hoppe fra en bro, så ville vi hoppet, forteller han og legger til:

– For oss, og for klubben er han som en Gud. Han vet utrolig mye fotball, og vi er utrolig stolte over å ha ham som manager.

 Får skryt av Ancelotti
På den andre benken sitter langt mer meritterte Carlo Ancelotti. Italieneren har vunnet Mesterligaen to ganger som spiller og to ganger som manager. Nå skal han prøve å stoppe langt yngre Simeone - en manager han likevel har stor respekt for.

– Han har gjort det veldig bra. En trener er heldig når han fungerer sammen med laget og lykkes med å få det beste ut av spillerne. Det er helt tydelig at det er en god kjemi mellom ham og spillerne. Jeg mener den er helt spesiel og tror det er årsaken til at de vant ligaen. Han har gjort et utrolig stykke arbeid, sier Ancelotti.

GODT FORHOLD: Diego Simeone og Carlo Ancelotti har en god tone til tross for at de kjemper om de samme trofeene. AFP PHOTO/ GERARD JULIEN
GODT FORHOLD: Diego Simeone og Carlo Ancelotti har en god tone til tross for at de kjemper om de samme trofeene. AFP PHOTO/ GERARD JULIEN