FLAU: Den brasilianske legenden Ronaldo er flau over at landet ikke klarer å bli ferdig til mesterskapet starter.  AFP PHOTO/CHRISTOPHE SIMON
FLAU: Den brasilianske legenden Ronaldo er flau over at landet ikke klarer å bli ferdig til mesterskapet starter.  AFP PHOTO/CHRISTOPHE SIMON

Ronaldo skjemmes over hjemlandet

 Den tidligere Brasil-stjernen Ronaldo skammer seg over at landet hans ikke klarer å bli ferdig med all infrastruktur som lovet til fotball-VM neste måned.

Om under tre uker sparkes fotballfesten i gang med åpningskampen mellom vertsnasjon Brasil og Kroatia i São Paulo. Men opptakten til fotballfesten har vært alt annet enn god for arrangørlandet.

Brasilianerne har slitt tungt med å følge tidsskjemaene i byggingen av VM-stadionene. I tillegg er mange av infrastrukturprosjektene, som flyplasser, busstasjoner og undergrunnsbaner, enten blitt stanset eller nedjustert.

Ronaldo, som er medlem av den lokale organisasjonskomiteen og en stor støttespiller for FIFA og Brasils regjering, mener sambalandet alltid har stått overfor problemer innen korrupsjon og underslag. Han beklager sterkt at fotballstadionene ble ferdigstilt sent. Tre av arenaene står fortsatt uferdig kort tid før VM.

– I 2007, da det ble bestemt at VM skulle gå i Brasil, skrev president Lula under alt og var enig om alt. Så kommer de hit og møter et stort byråkrati, en total forvirring og latskap, sier Ronaldo til nyhetsbyrået Reuters.

– Det er en skam. Jeg er flau. Dette er landet mitt og jeg elsker det, og vi burde ikke gi verden en slikt bilde av oss selv. Men vi skal ikke glemme at Brasil ikke var perfekt før VM. Det var det samme før, kanskje verre, legger han til. (©NTB)