FORLATER STAMFORD BRIDGE: David Luiz gjør Paris-boer av seg.  FOTO: Adam Davy/EMPICS Sport.
FORLATER STAMFORD BRIDGE: David Luiz gjør Paris-boer av seg.  FOTO: Adam Davy/EMPICS Sport.

David Luiz forlater Chelsea

Brasilianeren bytter ut London med Paris.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

David Luiz forlater Chelsea og blir Paris Saint-Germain-spiller. Det bekrefter Chelsea på sin hjemmeside fredag kveld.

– Chelsea Football Club og Paris Saint-Germain er blitt enige om en overgang for David Luiz. Det eneste som gjenstår nå er at David Luiz blir enig med PSG om sin personlige avtale, samt å gjennomgå en legesjekk, skriver klubben.

Selges for 400 millioner

Ifølge den franske avisen L'Equipe har Luiz allerede gjennomgått - og bestått - legesjekken. Den anerkjente avisen melder også at Luiz kommer til Paris med en prislapp på solide 49,5 millioner euro, vel 400 millioner norske kroner.

Flere engelske medier melder derimot at summen er nærmere 500 millioner kroner.

– Paris Saint-Germain, Chelsea FC og David Luiz kan bekrefte at partene er blitt enige om betingelsene i en kommende overgang for den brasilianske forsvarsspilleren, som vil skje i løpet av neste måneds overgangsvindu, melder PSG selv på sin hjemmeside.

Ifølge PSG ønsket Luiz å få alle formaliteter rundt overgangen unnagjort så fort som mulig. Han forbereder seg i disse dager i Brasil til det kommende VM-sluttspillet på hjemmebane.

Meldingene om Luiz' overgang til den pengesterke franske klubben har versert helt fra fredag morgen. 

PSG-trener Laurent Blanc har lenge sagt at han ønsker å forsterke Ligue 1-mesterne i sommer, og har nevnt Luiz spesielt.

Luiz selv har heller ikke lagt skjul på at en overgang til PSG ville vært helt ålreit. Brasilianeren har blant annet uttrykt et ønske om å spille sammen med landslagskompis Thiago Silva.

– PSG er en storklubb

Og om Paris sa han følgende tidligere denne måneden:

– Jeg elsker byen. Det er en superby. Hver gang jeg har litt fritid, så hopper jeg på toget og tar turen dit. Jeg elsker det.

– PSG er en storklubb. De jobber for å vinne Mesterligaen, og de kommer i hvert fall til å vinne den franske ligaen i mange sesonger fremover, skrøt Luiz videre.

Luiz kom til Chelsea fra Benfica i 2011. Forsvarsspilleren ble for det meste brukt som defensiv midtbanespiller denne sesongen, og han endte med 15 kamper for blåtrøyene denne sesongen. (©TV 2/NTB)