Denne eventyrlige superscoringen sjokkerte Molde

– Av og til så treffer jeg og av og til så bommer jeg, sier Haugesund-helt Alexander Stølås.

Haugesund - Molde 1-1:

Haugesund Stadion/Bergen (TV 2): Tabelljumbo Haugesund sjokkerte serieleder Molde og sikret et viktig poeng med 1-1 i fredagens Tippeliga-kamp.

Vi fulgte kampen minutt for minutt i vårt livesenter!

Og for en måte den avgjørende Haugesund-scoringen kom på.

Molde ledet 1-0 da kun fire minutter av kampen gjensto. Da fikk FKH frispark vel 35 meter fra mål. 

Dro til fra 35 meter

Innbytter Alexander Stølås tok sats og klinket like så godt til på direkten. Ballen gikk i en flott bue over Molde-muren og rett i krysset. Molde-keeper Ørjan Nyland var sjanseløs på å stoppe ballen, og hørte nok bare suset i nettmaskene.

Se drømmescoringen - og øvrige høydepunkter - i videovinduet øverst!

Stølås' drømmetreff er selvsagt sesongens flotteste til nå i Tippeligaen. Det spørs nok ikke om suseren også blir årets mål ved sesongslutt.

Hovedpersonen selv ville likevel ikke skryte seg selv opp i skyene.

– Jeg er ingen goalgetter eller dødballsspesialist. Av og til så treffer jeg og av og til så bommer jeg. Det er ikke alltid jeg treffer som jeg vil, sier han med et smil til TV 2.

– Men jeg vet ikke helt hva som skjedde. Det var uansett fantastisk. Det betyr veldig mye. Vi reddet med oss ett poeng. Det er veldig viktig, legger Stølås til.

Skullerud: – Bare sang i krysset

Imponert over supersuseren var også Molde-trener Tor Ole Skullerud.

– Du så selv frisparket. Det er ikke alt vi kan forsvare oss mot. Den bare sang i krysset, sier han med et skjevt smil til TV 2.

Kongsvinger-karen var ellers greit fornøyd med utfallet av kampen.

– Vi gjennomførte en ok bortekamp, men jeg trodde at vi skulle ta med oss dette hjem. Haugesund jobber steinhardt i 90 minutter og var gode. Vi reiser herfra med ett poeng og er mellomfornøyde med det, sier Skullerud.

Molde-sjefen ergret seg likevel over sjansesløseriet som gjestene hadde. Björn Bergmann Sigurdarson satte blant annet ballen utenfor på åpent mål i 2. omgang.

– Vi hadde muligheten både på 1-0 og 1-1 til å sette scoringer. Men vi produserer bra med sjanser. Jeg er ikke bekymret for det, sier Skullerud.

Grindhaug: – Det var ikke flaks

Haugesund-trener Jostein Grindhaug var hakket mer fornøyd enn Skullerud. For det poenget betydde veldig mye for «araberne».

– Dette gir oss troen på det som skal skje fremover. Det var også på tide at vi fikk et sånn resultat, sier han til TV 2.

– Det er godt å ta med seg de gode tingene fra denne kampen. Det er gode prestasjoner som gir oss poeng i kasse. Det var ikke på grunn av flaks, sier Grindhaug.

Den karismatiske FKH-sjefen tror nå det vil løsne for hvittrøyene.

– Vi har sakte, men sikkert begynt å få noe på gli. Vi knekte noen koder i dag. Jeg tror vi skal ta noen flere poeng utover også, sier Grindhaug.

Haugesund opp fra tabellbunnen

Det var for øvrig landslagsuttatte Martin Linnes som sendte Molde i ledelsen med sin scoring tidlig i 2. omgang.

Kampen var ellers jevnspilt, der FKH-spillerne kjempet som helter for poeng som kunne få de opp fra tabellbunnen.

Det klarte de også. For det ene poenget gjør at FKH klatrer opp til 15. plass, foran Sandnes Ulf på bedre målforskjell. Avstanden opp til trygg plass er nå bare ett lite poeng.

For Molde betyr uavgjortresultatet lite når det gjelder tabellplassering. Blåtrøyene holder seg fremdeles på 1. plass, noe de også vil gjøre etter resten av rundens kamper. Avstanden ned til serietoer Strømsgodset er nå seks poeng.