Nordhaug-kompis avgjorde med frekt solorykk

Sep Vanmarcke vant fredagens kuperte etappe i Tour of Norway.

Se Tour of Norway direkte på TV 2 og TV 2 Sumo!

Budor/Bergen (TV 2): Den belgiske sykkelprofilen Sep Vanmarcke hadde mest krefter i beina og vant fredagens tøffe Tour of Norway-etappe.

Belkin-mannen stakk fra feltet sammen med en håndfull andre ryttere like før den kuperte avslutningen i de dype Hedmarks-skogene utenfor Elverum. Vanmarcke sikret seieren etter et frekt solorykk vel 200 meter før mål.

Svenske Gustav Erik Larsson tok 2. plassen, mens latviske Gatis Smukulis knep 3. plassen.

– Veldig hard avslutning

Vanmarcke - som har fått sitt store gjennombrudd som en klassikerrytter i verdensklasse de to siste sesongene - var en blid mann etter målgang.

– Dette var veldig flott. Jeg er veldig glad nå. Det var en veldig hard avslutning, men vi angrep mot slutten. Jeg er glad for at jeg klarte å vinne på «et fjell», sier han til TV 2 og ler, mens han lager anførselstegn med hendene.

Seieren er Vanmarckes første denne sesongen, selv om 25-åringen tok en 3. plass i Flandern rundt og 4. plasser i både Paris-Roubaix, Gent–Wevelgem og Omloop Het Nieuwsblad.

Alexander Kristoff kom inn med hovedfeltet noen sekunder bak. Han skjønte tidlig at bakkespurten ville bli litt i det drøyeste laget.

– Jeg trodde at avslutningen ville være litt for tøff for meg. Og det var den også. Jeg visste at det ikke var altfor bratt, men det er uansett på grensen for meg, sier han til TV 2.

De Maar holder på ledelsen

Selv om avslutningen var kupert, så ble det ikke så store endringer i sammendraget. Marc De Maar beholder den gule ledetrøya nok en dag, og leder med tre sekunder til Maciej Paterski og seks sekunder til Larsson.

Rittet fortsetter med nok en hard etappe til Lillehammer lørdag, før det hele avsluttes på Hønefoss søndag.