Hoftun: – Vi har ikke gjort en god nok jobb

Men selvkritisk RBK-sjef har ikke vurdert å trekke seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg-supporterne er ikke fornøyd med sportssjefens jobb og krever hans avgang. Erik Hoftun vedkjenner at han ikke har gjort en god nok jobb, men har ingen planer om å fratre stillingen med det første.

- Det har jeg ikke vurdert, sier Rosenborg-legenden som har måttet tåle tyn fra klubbens trofaste supportere den siste tiden.

Allerede etter ti serierunder har Rosenborg havnet ni poeng bak serieleder Molde. Det er langt i fra godt nok for supporterne, og nå innrømmer også Erik Hoftun at jobben han og Per Joar Hansen har gjort ikke har vært god nok.

- Vi har gjort en for dårlig jobb, det har vi, sier Hoftun.

- På hvilken måte?

- Vi har ikke fått satt laget på den måten vi ønsker. Sånn situasjonen er nå i troppen har vi heller ikke fått en helhetlig bra nok tropp. Så nei, vi har ikke gjort en god nok jobb, sier Hoftun.

- Jobber hardt for å snu det

Den tidligere Rosenborg-stopperen lover at både han, spillerne og Per Joar Hansen jobber knallhardt for å snu den vonde trenden.

- Vi erkjenner at vi har en del å jobbe med, men jobber hver dag hardt for å bli bedre. Vi håper å se resultat av det allerede lørdag, sier Hoftun i forkant av storkampen mot Strømsgodset.

Han framstår ydmyk overfor kritikken som har kommet hittil. Hoftun har vært ute en vinternatt før og har forståelse for at kritikken har haglet i det siste.

- Med de jobbene vi har her i Rosenborg, må vi være forberedt på store forventninger knyttet til resultat. Når vi da som ledere, trenere eller spillere ikke leverer, må vi leve med kritikk, sier Erik Hoftun.

«Må» vinne i Drammen

Allerede i morgen kommer Rosenborgs første sjanse til å snu den vonde trenden. Samtidig er det liten tvil om at utfordringen kunne vært langt enklere enn Strømsgodset i Drammen.

- Vi har havnet litt bakpå allerede, så det er klart vi må begynne å plukke trepoengere snart dersom vi skal holde liv i gullkampen, sier RBK-kaptein Tore Reginiussen.

Erik Hoftun prøver heller ikke å dempe forventningene.

- Avstanden opp til Molde er allerede stor, og vi tåler nok ikke at den blir noe større om vi skal være med å kjempe om gull. Så det er nok riktig at det kreves seier i Drammen, sier Hoftun.

Fjorårets gullvinner har imidlertid planer om å gjøre livet enda surere for Rosenborg-ledelsen nok en gang.

- Vi må tenke på hvordan vi skal vinne bare, hvordan vi skal slå de er det store spørsmålet. Om vi skal rundspille de eller spille helt normalt og slå de, smeller det fra en kjepphøy Muhamed Keita.