Omer Bhatti om paparazzi-oppveksten og forholdet til Jackson-familien

28-åringen snakker åpent om barndommen sammen med verdensstjernen.

– Vi kom tidlig lørdag morgen, og de siste tre nettene har jeg døgnet og sovet maks fire timer, sier Omer Bhatti (28) da vi møter ham i en liten by på Den franske rivieraen.

Her har «Norske talenter»-dommeren og artisten tilbrakt hektiske dager for å spille inn musikkvideoen til hans nyeste singel «Love You in the Morning».

Ville takke nei til TV-jobben

Selv om det har blitt lite søvn er Omer fullt motivert. Styrken har han fått gjennom jobben som dommer i «Norske talenter» på TV 2.

– Jeg føler at jeg har blitt litt tryggere ved å gjøre TV-jobber som «Norske talenter», sier Omer.

Det var nemlig ikke et selvfølge at han skulle dukke opp i dommerpanelet. Omer har vært preget av sjenanse hele livet, og hadde i utganspunktet planer om å takke nei til dommerjobben.

– Det første jeg tenkte var nei. Hovedgrunnen til at jeg ikke ville var at jeg er sjenert. Helt siden jeg var liten har jeg vært stille, tilbakeholden og sjenert, og det er jeg fortsatt. Folk spør meg hvordan jeg kan være sjenert, jeg som er på tv, men det er utenfor min komfortsone. Jeg vokser på veien, sier han.

– De har ingen hemninger

Omer Bhatti ble raskt et hett navn på 1990-tallet da han utviklet et nært vennskap med den nå avdøde poplegenden Michael Jackson. Å vokse opp med hele verdens søkelys rettet mot seg var ikke bare enkelt for den sjenerte, lille gutten fra Holmlia i Oslo.

– Det har vært slitsomt. Og det er nok noe som har gjort meg enda mer tilbakeholden.

Omer bodde sammen med Michael, og de to reiste verden rundt. Så nære var de at Omer satt på første rad med Michaels familie under minneseremonien i 2009. Verdenspressen spekulerte senere i hvorvidt Omer var Michael Jacksons hemmelige sønn, og dette resulterte i at han ble forfulgt av paparazzier.

– Plutselig er det paparazzier som hopper rett foran deg. Ingen hemninger. De går en meter foran deg, knipser, og man blir helt sjokkert. Noen ganger får man lyst til å knocke dem ned, men det kan man ikke gjøre. Man føler seg ikke respektert, sier han åpenhjertig.

Spurte Jackson-barna om råd

Omer har også et svært nært forhold til Michael tre barn. Han forteller nå at de synes det er svært stas at han ble dommer i «Norske talenter».

– Ja, de synes det er veldig gøy. På samme måte som de spør meg om råd, spør jeg også dem om hva de tenker om ting. Da jeg ble spurt om dette så hørte jeg med dem, og de sa at jeg burde gjøre det. Jeg savner dem veldig mye, men vi holder kontakten og de støtter meg i det jeg gjør, forteller han.