Den britiske avisen The Guardian skriver at Wayne Roone (28) skal ha samtaler med psykiateren Dr. Steve Peters før VM i Brasil.  REUTERS/Rafael Marchante
Den britiske avisen The Guardian skriver at Wayne Roone (28) skal ha samtaler med psykiateren Dr. Steve Peters før VM i Brasil. REUTERS/Rafael Marchante

Rooney får psykiater-hjelp før VM

Englands stjernespiss gjør alt for å levere godt spill i Brasil.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den britiske avisen The Guardian skriver at Wayne Roone (28) skal ha samtaler med Dr. Steve Peters før VM i Brasil.

Peters er Liverpools klubb-psykiater. Han er nå hyret av Det engelske fotballforbundet (FA) for å ta vare på Rooneys og resten av den engelske troppens mentale helse under mesterskapet.

Rooney vil måtte bære presset som Englands største stjerne. De siste turneringene har ikke spissen klart å levere på banen når det gjelder som mest. I går skrev tidligere lagkamerat Paul Scholes at han tror Rooneys karriere kan være på vei ned.

– Wayne spilte for Everton som 16-åring i 2003. Siden den gang har han spilt i EM i 2004, to VM-sluttspill, Premier League og Champions League hver eneste sesong for United. Det er mulig han er utslitt. Waynes karrieretopp kan ha kommet tidligere enn hva man forventer hos fotballspillere, som pleier å være på topp som 28-29-åringer. For Wayne kan det ha vært da han scoret 27 mål i 2011/12-sesongen. Da han var 26, skriver Scholes i sin blogg.

Har et åpent sinn

Rooney skal ha blitt imponert over en tale Steve Peters holdt under en treningsleir nylig. Liverpool-kaptein Steven Gerrard skal også ha blitt spurt om råd. 

– Når du går inn i et mesterskap, tror du at du kommer til å gjøre det bra. Du føler egentlig ikke presset, men kanskje du gjør det på innsiden uten å merke det, sier Rooney, ifølge The Guardian.

Rooney sier også han ikke ser noen grunn til ikke å oppsøke psykiateren.

– Jeg kommer til å snakke med ham og se om det kan hjelpe. Hvis jeg kan få noen ekstra prosent ut av det, er det verdt det.

Vet han har spilt dårlig

United-spissen skal være helt frisk fra lyskeskaden som har plaget ham i det siste. Han er også klar over at han ikke har imponert mange med sitt spill i store turneringer.

– Jeg vet når jeg har spilt dårlig. Fortsetter det i Brasil, finnes det ingen unnskyldninger, påpeker Rooney selv. 

28-åringen er også klar på at dette nok er den siste store turneringen for en spiller i hans alder. Så spørs det om det betyr at han mener EM om to år er en mindre turnering. Mange har spilt mesterskap som 30-åringer eller eldre.