David Luiz skal være på vei fra Chelsea til PSG for 400 millioner kroner. AFP PHOTO/ Miguel SCHINCARIOL
David Luiz skal være på vei fra Chelsea til PSG for 400 millioner kroner. AFP PHOTO/ Miguel SCHINCARIOL

Fotballryktene: 
– David Luiz på medisinsk test 

Og Fabregas kan være på vei tilbake til Arsenal.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvem er ditt favorittlag koblet til foran sommerens overgangsvindu?

Det er fortsatt lenge til klubbene får kjøpe nye spillere. Men spekulasjonene er allerede mange i media.

Og alt tyder på at det skal brukes mye penger denne sommeren.

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

En kan si hva man vil om Jose Mourinho. Men hvis du klarer å kvitte deg med en midtstopper du ikke ønsker å bruke, og på toppen av det hele få en sum som gjør ham til tidenes dyreste forsvarsspiller, så er du i hvert fall en god kremmer. For Paris Saint-Germain har ifølge Daily Mail nå lagt en halv milliard kroner på bordet for å sikre seg David Luiz før Barcelona og Bayern München kommer på banen. Gianluca Dimarzio melder at overgangen skal være nært forestående til en pris på 400 millioner kroner.

Sky Sports vil ikke være dårligere, og hevder at den riktige overgangssummer er 500 millioner kroner. I tillegg høyner de ved å hevde at David Luiz fredag kveld er på medisinsk undersøkelse hos den franske storklubben.

Dermed vil PSG starte neste sesong med verdens tre dyreste forsvarsspillere i stallen. Thiago Silva og Marquinhos er de to dyreste før rekorden igjen blir slått nå.

Nå begynner det å svinge på Emirates Stadium. Etter å ha feiret FA-cupgullet i en liten uke, har nå Arsene Wenger satt champagnen tilbake i kjøleren, og er begynt å forberede neste sesong. Det kommer sikkert ikke som noen veldig stor overraskelse at franskmannen nå er klar for en gjenforening med Cesc Fabregas. Selv om den tidligere Gunners-kapteinen kanskje ikke opptrådte veldig lojalt da han tvang frem en overgang til Barcelona i 2011, så har han likevel klart å holde Arsenal-fansen på sin side ved til stadighet reise tilbake til London for å se gamleklubben i aksjon. Få journalister er tettere på The Gunners enn Daily Mirrors John Cross, og nå skriver han at Wenger vil benytte seg av kjøpsopsjonen Arsenal har på Fabregas.

Og ikke nok med det. Ifølge Daily Mail har Wenger seriøse planer om å hente Antoine Griezmann fra Real Sociedad. For en ukes tid siden ble det kjent at The Gunners vurderer å bruke tilbakekjøpsklausulen de har på Carlos Vela fra Real Sociedad. Der kan Arsenal hente meksikaneren til en pris veldig langt under markedsprisen hans. Men det er blitt spekulert i at Vela likevel ende opp i San Sebastian som en del av en overgang for Griezmann.

Da kan nok Arsenal-fansen leve med at Manchester City fortsatt bruker klubben deres som farmerlag. 31 år gamle Bacary Sagna ser ut til å ha fått det som han vil. Ifølge Daily Mirror kan franskmannen le hele veien til banken etter å ha fått en ukelønn på 1,2 millioner kroner i tre år med ligamesterne. Dersom han er flink og setter pengene på sparekonto, kan de nærmere 190 millionene han tjener på Etihad gi gode renter.

En annen veteran som kan være på vei ut av Arsenal er Mikel Arteta. Den spanske 32-åringen har ett år igjen av kontrakten sin, og er ikke blitt tilbudt en forlengelse. Han er også uenig i Wengers policy om at spillere over 30 år bare får ettårskontrakter. Nå står Fiorentina klar med åpne armer og vil gi Arteta en gyllen pensjon i Firenze, skriver Daily Mail.

Toni Kroos var ifølge britiske medier så godt som klar for Manchester United. Men ingen tyske medier kastet seg over nyheten. Derfor ble sjokket stort blant United-fansen da meldinger om at Louis van Gaal ikke vil ha tyskeren begynte å lekke ut i går. Nå går til og med Manchester Evening News ut og sier at Manchester United har avkreftet at det er noe på gang rundt Kroos. Så da ser den overgangen temmelig død ut. Men til glede for United-fansen så kan det se ut til at Patrice Evra kanskje blir værende.

Kroos går nå også ut og legger Manchester United-ballen helt steindød. – Det er mange spekulasjoner, men Manchester er og har aldri vært noe tema, sier han til Bild. Videre forteller midtbanespilleren at han spiller for Bayern München neste sesong.

Van Gaals forgjenger David Moyes gikk skikkelig på trynet på overgangsmarkedet i fjor sommer, og endte opp med Marouane Fellaini til kraftig overpris som sin eneste nykommer. Nå skal van Gaal ha kommet frem til at salget av Fellaini-parykker ikke rettferdiggjør belgierens høye lønn, dermed kan det gå mot slutten på United-eventyret for 26-åringen. Ifølge Daily Express skal de røde djevlene være villig til å la Fellaini gå for rundt halvparten av de 270 millionene de betalte for ham i august.

Selvsagt er det en ny nederlender som blir koblet til Manchester United i dag. Hvem hadde trodd noe annet? Torsdagens opptelling ga foreløpig ti nederlandske spillere som skal være ønsket av United etter at van Gaal ble koblet til klubben. Det eneste som har manglet er en keeper. Derfor kommer det nok som en liten skuffelse at siste skudd på stammen ikke er en burvokter, men AC Milans pitbull Nigel de Jong. Football Direct News melder at Michael Carrick kan bli en del av en avtale som tar den tidligere Manchester City-spilleren til Old Trafford.

Manchester City har fått klar beskjed av Roma om å holde seg langt unna Mehdi BenatiaManuel Pellegrini er på jakt etter en midtstopper etter å ha slitt med å fylle den posisjonen denne sesongen. Etter at Porto skrudde prisen på Eliaquim Mangala i været, ble Benatia førstevalget deres. Men Roma har ingen planer om å la marokkaneren dra, skriver Daily Mirror.

Å være Premier League-mester med utømmelig lommebok er tydeligvis ikke nok til å gjøre deg attraktiv for de største talentene rundt om. For nå har det argentinske spissfunnet Angel Correa valgt å gå til Atletico Madrid fremfor Manchester City, skriver talkSPORT. Det er kanskje ikke så rart at en spiss med ambisjoner velger å gå spisskolen på Vicente Calderon. I tur og orden har Fernando TorresSergio AgüeroDiego ForlanRadamel Falcao og Diego Costa tatt steget opp i verdenstoppen i Atletico Madrids trøye.

Domenico Berardi har vært årets funn i Serie A. 19-åringen har scoret tre hat-trick for Sassuolo, og er selvsagt ønsket av en rekke toppklubber. Spesielt fikk speiderne øynene opp for ham da han scoret fire ganger mot AC Milan i januar. Liverpool skal nå være veldig interessert i ham, skriver Football Direct News. Det eneste problemet er at Sassuolo ikke eier Berardi. Angriperen har vært på lån fra Juventus denne sesongen, og «den gamle damen» i Torino slipper neppe sin største juvel uten å ha gitt ham sjansen selv.

Da er nok sjansene større for at Loic Remy havner på Anfield. Daily Mail skriver nå at franskmannen skal ha vært i samtaler med både Liverpool og Arsenal om en overgang fra Queens Park Rangers i sommer. 

En annen spiss som er blitt koblet til både Liverpool og Arsenal er Swanseas Wilfried Bony. Men waliserne har vært klinkende klar på at ivorianeren ikke skal bort. Men nå skriver Wales Online at Swansea er i ferd med å sikre seg Standard Liege-spissen Michy Batshuayi, noe som kan være et signal om at Bony kan være på vei videre i karrieren.

Cardiff har ikke hatt enorm suksess med å hente tidligere Molde-spillere. Men det har ikke skremt Stoke fra å prøve å hente en annen med bakgrunn fra Romsdals-klubben. For Daily Mirror skriver at klubben er i ferd med å sikre seg Mame Biram Diouf. Så blir det spennende å se om en liten mellomlanding i Hannover 96 gjør ham litt bedre forberedt på Premier League.

Tottenham har ikke planer om å kaste bort en milliard til denne sommeren. Nå skal det handles smart og ikke på impuls. Football Direct News har fortsatt en kilde som henger i gatene rundt White Hart Lane, og kilden har i dag snappet opp at et bud på Aston Villas Fabian Delph kan være på trappene. Midtbanespilleren har vært et av få lyspunkt på Villa Park denne sesongen.