AVGJØR FREMTIDEN: Til sommeren står LeBron James fritt til å bytte klubb. Foto: Joe Robbins/Getty Images/AFP
AVGJØR FREMTIDEN: Til sommeren står LeBron James fritt til å bytte klubb. Foto: Joe Robbins/Getty Images/AFP

Basketlegende vil ha James «hjem»

Charles Barkley håper LeBron James vender tilbake til Cleveland Cavaliers.

Det var Cleveland Cavaliers som vant lotteriet og sikret seg LeBron James i 2003.

Hans sju første sesonger i NBA tilbrakte han med Cavs. Målet var å skape et vinnerlag i Cleveland, men bortsett fra finalen i 2007, klarte han aldri det.

Kontrakten hans gikk ut i 2010, og tidenes mest ettertraktede basketspiller skulle etter hvert avgjøre hvilken klubb han skulle spille for.

«The Decision»
Han fikk til og med sitt eget tv-program, «The Decision», hvor han annonserte at han ville fortsette karrieren i Miami Heat.

«King James» hadde inngått en pakt med Dwyane Wade og Chris Bosh om å dele lønnspakken i Miami for å skape et lag som kunne vinne NBA-tittelen.

Nå er Heat i semifinalen og kan vinne sin tredje strake tittel, og ved sesongslutt står James igjen fritt til å bytte klubb.

– Ikke ekte fans
NBA-legenden Charles Barkley håper nå at James vender «hjem» til Cavaliers og gir laget en ny mulighet til å nå toppen.

– Jeg har alltid trodd at han vil dra tilbake til Cleveland. Ingen misliker LeBron. Jeg synes LeBron gjorde en kjempetabbe med det «The Decision»-tullet. Det har han i ettertid også innrømmet. Det er det eneste folk har å utsette på LeBron, sier «Sir Charles» til ESPN.

– Han er en fantastisk spiller og et fantastisk menneske. Jeg håper han drar tilbake til Cleveland. Fansen i Miami er ikke ekte fans. Det er fansen i Cleveland. Jeg har alltid håpet at han vil dra tilbake til Cleveland. Det ville være en fantastisk måte å avslutte karrieren, fortsetter han.

Og det er noe på gang i Cleveland. Laget har hatt en usedvanlig flaks i draftlotteriet de siste årene.

Førstevalg igjen
Tre av de fire siste årene har Cavs fått førstevalg i draften, inkludert i år. De hadde 1,7 prosents sjanse for å få førstevalg i den kommende draften, og fikk det.

I 2011 valgte de Kyrie Irving, og i fjor var det Anthony Bennett som ble valgt først av Cavs.

Årets draft er regnet som en av de beste på mange år. Og flere lag, som ikke har hatt mulighet til å hevde seg i toppen, har underprestert bevisst for å bedre sine muligheter i draften.

Men det er Cavs som velger først, og det står mellom Andrew Wiggins, Joel Embiid og Jabari Parker. Mye tyder på at storvokste Embiid blir Cavs' mann, dersom ryggen hans holder.

Og med «King James» som ledestjerne, kan kanskje Cleveland Cavaliers lykkes med å vinne en NBA-tittel likevel.