Overtidsdrama for Zucca og Rangers

NEW YORK (TV 2): Mats Zuccarello kom til seks store sjanser i ordinær tid, men greide aldri å overliste Montreals målvaktsreserve, Dustin Tokarski. Rangers tapte på overtid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

New York Rangers - Montreal Canadiens 2-3 (OT):

Med hjemmeseier i natt og en ny triumf mandag, ville Norge få sin første spiller i en Stanley Cup-finale.

Kommende mandag er det også nøyaktig fire år siden Oslo-gutten første gang signerte for New York Rangers, men det er først denne sesongen som publikum i Madison Square Garden har fått oppleve hele hans register regelmessig.

Men Rangers og publikum måtte natt til fredag se at Montreal Canadiens tok siste stikk, og har endelig fått sin første seier i kampen om best av sju.

– Jeg synes vi spilte en god kamp og skapte mye, men de scoret flere enn oss. Det er sånt som skjer. Vi får komme sterkere tilbake neste kamp. Marginene er på deres side i dag, men vi leder fremdeles 2-1 og har en bra sjanse, vi må bare glemme dette så fort som mulig og være klar til neste kamp, sier Mats Zuccarello Aasen til TV 2.

Nå må Oslo-gutten belage seg på en lenger og tøffere vei før det eventuelt skjer.

Lyktes ikke for Zucca

Zuccarello gikk inn i kamp tre i semifinaleserien mot Montreal Canadiens med 11 poeng i Stanley Cup-sluttspillet (fire mål, sju målgivende) og pluss sju i pluss/minus-statistikken som teller når spillerne har vært på isen på mål og baklengsmål.

Ingen i Rangers hadde bedre playoff-tall enn det da et feststemt Garden ønsket sin helter velkommen på hjemmeis for første gang på 11 dager. Det ble imidlertid bare nesten for Mats i målveien i natt.

– Jeg føler vi er et bedre lag enn Montreal Canadiens, men i dag hadde de litt flaks med et par pucker som spratt inn. Det er slikt som skjer, nå må vi bare sørge for å vinne neste match, sier Zuccarello.

– Både duellene mot Philadelphia og Pittsburgh gikk til sju kamper, vil det samme skje igjen?

– Forhåpentligvis ikke, vi håper å ta dette før. Det er ingen dårlige lag igjen, alle kampene i sluttspillet er tøffe, men jeg føler vi er det bedre laget. Vi får snike inn en hjemmeseier neste gang.

Kokte på tribunen
Rangers-coach Alain Vignault bad om «unconditional love» fra fansen før matchen - og fikk det han spurte om. Det la heller ingen demper på tenningen at eks-Rangershelt Brandon Prust, nå Montreal, albuetaklet Derek Stepan stygt.

Hjemmelagets Daniel Carcillo røk så ut med matchstraff for å ha veivet til linjedommeren - akkurat så het var sinnsstemningen på og utenfor isen i Madison Square Garden i natt.

SEIER: Montreal fikk et etterlengtet poeng i best av sju-serien mot Rangers, med scoring på overtid. Nå står det 2-1 til Rangers totalt. Foto: Ed Mulholland-USA TODAY Sports
SEIER: Montreal fikk et etterlengtet poeng i best av sju-serien mot Rangers, med scoring på overtid. Nå står det 2-1 til Rangers totalt. Foto: Ed Mulholland-USA TODAY Sports

Sportslig sett virket hjemmelaget igjen skarpest, selv om det tok nesten hele periode før Zucca-kompis, Carl Hagelin, på svensk tennisvis dunket inn åpningsgoalen på volley. 14-4 i skudd til hjemmelaget fortalte mye om hjemmedominansen til å begynne med.

Det skulle bli jevnere. Montreal kom seg i midtperioden, og fikk ny tro på et forlenget liv i sluttspillet da Andrej Markov avsluttet en kontring med å prikke pucken forbi Henrik Lundqvist. For Zuccarello så endte fortsatte avslutningene opp i skinnene til Carey Price-erstatter i Montreal-buret, Dustin Tokarski.

– Han spilte bra, men vi snakket også om det før kampen. Du må forvente det fra alle målvakter på dette nivået, det spiller ingen rolle om det er din første, andre eller 200. kamp i NHL - du vil møte gode målvakter uansett, sier Rangers-målvakt Henrik Lundqvist om sin kollega i motsatt mål.

Celebriteter på match

Dermed ble det nervøs ventetid før tredje periode for Robert de Niro, Michael J. Fox og de øvrige drøyt 18.000 tilskuerne. Begge lag hadde enorme muligheter til å få målet man følte ville vinne matchen på dette tidspunktet sent i kampen.

Den scoringen kom med tre minutter igjen å spille ved Montreal og Daniel Briere via hjemmelagets Ryan McDonoughs skøyte, men fremdeles var det tid til mer drama. Med kun 29 sekunder igjen å spille, og Henrik Lundqvist ute av buret til fordel for en ekstra utespiller, styrte en Montreal-back inn pucken i eget mål.

Det spennende hockeymåltidet i Madison Square Garden fikk dermed en ekstra dessert, og folk var fremdeles sultne på mer etter 60 minutter. De ville ha mer drama, og aller helst en ny Rangers-seier. 

Drømmen raknet imidlertid etter bare minuttet ut i overtidsperioden da Canadiens' Alex Galchenyuk satt pucken i nettmaskene og kampen var over. 

– Atmosfæren her i dag var strålende i dag, det er i hvert fall ikke derfor vi taper. Jeg tenker ikke på at jeg vil bli den første nordmannen som kan komme til en Stanley Cup-finalen. Alt som betyr noe er å vinne med laget, og dette er det største man kan vinne, sier Zuccarello

Neste kamp er natt til mandag norsk tid, også den i Madison Square Garden.