GREP INN: Det var her på parkeringsplassen til Coop Extra i Malmø at Pia Eriksdotter og en annen kvinne måtte gripe inn for å redde barnet. Foto: SANNA DOLCK, EXPRESSEN
GREP INN: Det var her på parkeringsplassen til Coop Extra i Malmø at Pia Eriksdotter og en annen kvinne måtte gripe inn for å redde barnet. Foto: SANNA DOLCK, EXPRESSEN

Pia (52) oppdaget hylende baby i glohet bil i stekende sol

Det lille barnet var rød som en hummer i ansiktet da hun ble oppdaget i en låst bil utenfor en dagligvarebutikk i Malmø. Snarrådige forbipasserende kan ha reddet livet til jenta.

– Jeg er fortsatt i sjokk og håper virkelig noen åpner øynene og tenker litt lenger, forteller Pia Eriksdotter (52) til Expressen.

Klokken var 15.50 onsdag ettermiddag, og det var stekende sol og minst 20 grader i Malmø. Eriksdotter hadde nettopp parkert bilen ved Coop Extra-butikken og var på vei inn for å handle da en jente stoppet henne. 

– Jenta bak meg, Jenny, sa at hun hørte et barn som skrek. Jeg stoppet opp og da hørte jeg det også, forteller Eriksdotter til Kveldsposten Expressen.

– Barnet var ildrødt og hylte

De to kvinnene undersøkte nærmere og oppdaget raskt en liten jente som satt i en av de parkerte bilene på parkeringsplassen. Ifølge Eriksdotter kan ikke barnet ha vært mer enn to måneder gammelt.

– Bilvinduene var rullet ned circa fem centimeter, men barnet var ildrød i ansiktet og hylte. Vi prøvde først å få opp bildøren, men den var låst, sier 52-åringen. 

Mens én forsøkte å løpe inn i butikken for å finne foreldrene til jenta, så ble Eriksdotter stående ved bilen.

Hun fikk lirket inn en liten plastmappe og forsøkte å få til bedre luftsirkulasjon inne i bilen. Men barnet fortsatte å skrike. 

Storm Geo bekrefter at det var 22,5 grader ved 16-tiden i Malmø den dagen. Det tilsvarer nærmere 85 grader inne i bilen. Se oversikt over utetemperatur versus temperatur inne i bil over!

Har du tips om liknende hendelser? Ta kontakt med våre journalister på 02255 eller 02255@tv2.no.

Barnemoren anmeldt

Det var Eriksdotter som varslet politiet som tilfeldigvis hadde en patrulje i nærheten og kom raskt til stedet. Kort tid etter kom barnets mor ut av butikken og man fikk åpnet bildøren. 

En ambulanse på stedet sjekket at spedbarnet ikke trengte videre helseassistanse. Moren til barnet er nå anmeldt for å sette et annet menneskeliv i fare. 

Selv om det til slutt endte godt er Eriksdotter, som selv er firebarnsmor, sjokkert over den uansvarlige handlingen.

– Setter man seg i en badstu frivillig, er det én sak. Et barn eller et dyr som ikke kan komme seg ut, det er en helt annen sak.