De svenske langrennsstjernene med støtte til Petter Northug

– Nå har mange nok fordømt Petter!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Verdensmesteren på 50 km fra Val di Fiemme i 2013, Johan Olsson, synes at hans norske langrennskollega Petter Northug jr. har fått hard medfart i mediene etter at han ble tatt for fyllekjøring.

– Jeg synes faktisk synd på Petter, sier Olsson til TV 2.

Vi møter Olsson og resten av det svenske langrennslandslaget på treningsleir i Blekinge, hjemstedet til Marcus Hellner.

Og nettopp Hellner innrømmer at han ble litt sjokkert da han fikk greie på hva som hadde skjedd med hans norske rival.

– Jeg synes det var en trist nyhet. Heldigvis ble ingen skadet, jeg tror at idretten nå blir viktig for Petter fremover. Det kan bli godt å ha trening å fokusere på, mener Marcus Hellner.

– Jeg antar at Petter nå sitter med en skyldfølelse som er tung å bære. Selvsagt må han ta sin straff han som alle andre. Alle forstår at handlingen er feil, ingen vet det bedre enn Petter selv, men jeg håper utfallet blir mer lærdom enn straff for Petter, sier Emil Jönsson.

– Jeg ble veldig overrasket over at han hadde kjørt i fylla og det er dumt, mer er det ikke å si, men samtidig synes jeg synd på Petter når jeg ser det mediekjøret han utsettes for. Nå må det være mange nok som har fordømt Petter Northug, mener Johan Olsson.

– Jeg antar at han angrer og har det skikkelig vondt, legger han til.
Svenskene er sikre på at de ser nordmannen tilbake i toppslag under deres VM i Falun.

– Er det noen som kan slå tilbake etter en slik smell så må det være Petter, han har både mental og fysisk kapasitet, om du forstår hva jeg mener, spør Johan Olsson.

– Det er ingen som er likegyldig til Petter Northug - hverken i Sverige eller Norge - han er elsket og hatet og selvsagt kommer han til å få litt «skitprat» fra publikum i Falun, og det er jo ikke så rart, han har jo stukket fram haka noen ganger, mener Emil Jönsson.

– Personlig håper jeg av hele mitt hjerte at han står ved siden av meg i sprintfinalen under VM «hemma», avslutter Jönsson.