FINALEKLAR: Angelina Jordan Astar fotografert utenfor Nydalen Studios i Oslo kvelden før den store finalen i «Norske Talenter». Foto: Anna Sofie Nesse/TV 2
FINALEKLAR: Angelina Jordan Astar fotografert utenfor Nydalen Studios i Oslo kvelden før den store finalen i «Norske Talenter». Foto: Anna Sofie Nesse/TV 2

Fremmede kommer bort for å klemme Angelina (8) 

Fredag kveld er åtteåringen klar for finale i «Norske Talenter».

Det startet med at en barfot sjuåring stelte seg foran «Norske Talenter»-dommerne og rørte dem til tårer med sin versjon av Billie Holiday-klassikeren  «Gloomy Sunday». Auditionklippet spredte seg som ild i tørt gress, og siden videoen ble vist på TV i mars, har millioner hørt og sett opptredenen

I dag er Angelina Jordan Astar blitt åtte år gammel, og fredag kveld er hun en av ti finalister som står på scenen i den storslåtte finalen av årets «Norske Talenter».

Når TV 2 tar en prat med Angelina etter torsdagens sceneprøver på Nydalen Studios i Oslo, er hun både glad og spent før morgendagen. Nervene er ikke å skimte. 

– Det blir kjempegøy å opptre i siste livesending! Jeg synes at det er veldig gøy å stå på scenen. Jeg koser meg alltid, smiler hun.

Får klemmer fra fremmede

Åtteåringen har sjarmert en hel verden. Her til lands er det ikke alltid så lett å bevege seg ubemerket på gata, innrømmer den unge sangerinnen.

– Det er mange fremmede som kommer bort til meg på gata og gir meg klemmer!

– Hva synes du om det, da? 

– Det er gøy. Og litt spesielt!

Angelina forteller at hun også får mange komplimenter fra folk som har sett henne på skjermen. Det synes hun også er stas.

– De fleste sier hyggelige ting som at jeg er flink til å synge. Det blir jeg glad for å høre, forteller hun. 

Takker for enorm støtte fra folket

Angelinas mor Sara Astar forteller at responsen på datterens TV-opptredener har vært massiv.  

– Jeg vil gjerne på vegne av Angelina takke hvert eneste menneske så mye for all kjærligheten og all støtten vi har fått. Den har vært helt enorm, og det er helt ubeskrivelig. Vi vet at dette har betydd veldig mye for henne. Uten alle menneskene hadde vi ikke klart det! stråler hun. 

Hun forteller at familien Astar har opplevd talentkonkurransen som en svært positiv affære.

– Det er jo veldig gøy! Vi henger med så lenge hun synes det er gøy. Det er det viktigste. Og vi ser også at hun koser seg når hun begynner å synge. Hun kan virke litt beskjeden når man prater med henne men hun blir alltid seg selv når hun begynner å synge.

– Hvor stolt er du av datteren din? 

–  Jeg er en superstolt mor, det kan jeg godt innrømme! Det blir spennende framover, men det er også viktig at vi ikke glemmer at hun er åtte år. Vi er veldig opptatt av at veksten hennes videre skal være normal. At hun fortsetter og vi er tilstede.

Blir glad av familiebesøk

Både mamma og mormor er på plass når Angelina står på scenen under finalen. 

– Jeg blir jo veldig glad av at de er her! Det betyr masse, sier åtteåringen og kikker bort på mormor. 

Se Angelina og de andre finalistene i årets siste «Norske Talenter» fredag klokken 19.30.