FEIRET LIGAGULL: Nå drømmer Diego Costa om å bli spilleklar til Mesterliga-finalen, og at det kan bli mer jubel der. AFP PHOTO/ CURTO DE LA TORRE
FEIRET LIGAGULL: Nå drømmer Diego Costa om å bli spilleklar til Mesterliga-finalen, og at det kan bli mer jubel der. AFP PHOTO/ CURTO DE LA TORRE

Morkake-gel ga Diego Costa Mesterliga-håp

Har fått tro på at han skal bli finaleklar etter å ha blitt behandlet med hestemorkake.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Diego Costa har tro på at han skal bli klar til lørdagens Mesterliga-finale mot Real Madrid. Den spanske storavisen AS skriver at angriperen har returnert fra behandling i Beograd, der han er blitt behandlet av kontroversielle Marijana Kovacevic og hennes morkake-kur.

Costa reiste til Beograd med Atlético-fysio Óscar Pitillas, og hadde en konsultasjon med Kovacevic der hun kom med sin mening om hva hennes behandling kunne oppnå.

Hun var krystallklar på at skaden ville leges fortere med hennes hjelp, og stjernespissen lot seg overbevise.

Selv om Atlético vant La Liga, har Diego Costa vært svært nedfor på grunn av skaden. Den har kostet ham viktige kamper og kan fremdeles sette en stopper for Mesterliga-finalen.

Håpet om å få spille den og fotball-VM gjorde at Diego Costa ble overbevist, og han har nå også fått et håp om å bli spilleklar til lørdagens finale. Det er imidlertid langt fra sikkert at han blir å se i finalen.

Morkake-gel

Kovacevic er blitt berømt for sin behandling, der målet er å behandle skadet muskulatur på kort tid.

Teknikken er alltid den samme. Hun påfører en gel, der hovedingrediensen er en morkake fra hest, på det skadede område.

Først masserer hun den skadede muskulaturen med sin morkake-gel, før hun benytter seg av elektrisk stimulans.

Den kontroversielle legen hevder at en times behandling tilsvarer sju timer med konvensjonell behandling, og at en man med en skade som Diego Costas skal være helt frisk innen maks sju dager.

Brukt av van Persie og Lampard

Mange i det medisinske miljøet har møtte henne med skepsis, men en rekke fotballstjerner har gjennomgått vellykkede behandlinger hos Kovacevic. Blant annet har Robin van Persie og Frank Lampard benyttet seg av morkakebehandlingen.