Én av dem vinner 500.000 kroner – dette vil de bruke premien på

I kveld kåres vinneren av årets «Norske Talenter». Se video av alle finalistene her!

Ti finalister står fredag kveld klare for å kjempe om seieren i årets «Norske Talenter». TV 2 tok en prat med alle for å høre hvem de tror vinner, hva de har fått ut av deltakelsen og hva de ville brukt førstepremien på en halv million kroner på. 

Se hva finalistene svarte nedenfor, og se video av alle ti øverst! 

Guilherme «Magicurty» Curty (31), tryllekunstner:

– Jeg har ingen peiling hvem som kommer til å vinne! Det er så mange flinke, dyktige mennesker og deltakere og det er helt... Det er helt uforutsigbart. 

– For meg har «Norske Talenter» betydd veldig mye. Det ville vært som å leve en drøm å være 100 prosent tryllekunstner, så jeg håper jeg får det til etter dette programmet. Og så håper jeg selvfølgelig at jeg vinner!

– Hvis jeg vinner, skal jeg montere et show der jeg kan reise rundt i Norge for å trylle for voksne og barn. Og så ville jeg brukt resten av pengene på å hjelpe foreldrene mine. 

Daniel Grindeland (20), danser:

– Den som vinner er den som får flest stemmer! Det vet vi ikke ennå, det vet vi om et par timer. Og det blir veldig spennende, jeg gleder meg veldig til å finne det ut!

– Denne konkurransen har betydd veldig mye arbeid, jeg har brukt mye tid på å finne på ting, lage ting og jobbe. Og det har lønnet seg! Jeg har kommet helt til finalen og folk har merket at jeg jobber hardt. Folk stopper meg på gata og sier at jeg er flink til å danse, og det betyr veldig mye for meg. 

– Hvis jeg vinner skal jeg bruke mye av premien på å reise og utvikle meg som en underholder og kunstner. Jeg har lyst til å lære forskjellige dansestiler og jeg har lyst til å lære meg andre ting, forskjellige ting jeg kan bruke i et eget underholdningsshow. Jeg har også lyst til å sette opp en soloforestilling.

Cato Alexander Eikeland (17), rapper:

– Det er vanskelig å si hvem som vinner, det er sykt mange gode som er med! Mange av dem har jeg møtt for første gang i dag og jeg så dem opptre for første gang. For hver dag som går får jeg mer håp, og for hver gang får jeg mindre tro. Det er helt sykt å se noen av dem, altså! 

- Konkurransen har bare gitt meg pluss-sider hele veien. Jeg har fått bookinger til shows flere steder i sommer og målet mitt er nådd. Folk vet hvem jeg er, folk kjenner meg igjen på gata, på butikken og overalt jeg går. Jeg håper selvsagt å kunne stikke av med gullgruva, det hadde ikke gjort meg noe som helst!

– Hvis jeg hadde vunnet, hadde jeg brukt pengene på billappen. Jeg hadde kjøpt meg bil og hjemmestudio. Og så hadde jeg gitt lillebroren min og meg et liv som vi egentlig aldri har fått. Så man får håpe på det beste.

Juice Crew, dansere
Moh Dasoki, Raid Al-Idani, Dejan Karic and Hassan Elahi:

– Den som fortjener det mest vinner! Det finner vi ut av fredag kveld!

– Konkurransen har betydd utrolig mye for oss. Vi ønsker å inspirere mange til å gjøre det samme, vi ønsker å vise fram det vi har gjort og aldri slutte med det. Denne konkurransen har vært en utrolig lærerik reise for oss. Og det er det viktigste, at vi har utviklet oss i denne perioden. 

– Hvis det går vår vei og vi får seieren, ønsker vi å utvide det vi driver med. Denne kunstformen, denne dansen. Ikke bare for vår egen nytelse, vi har lyst til å gjøre noe større og dele det med andre. 

Eirik Sætre Hove (17), jo-jo-trikser

– Det er helt umulig å si hvem som vinner! Alle sammen er veldig flinke, og uansett hvem som vinner, er vi alle like gode kompiser. 

– Konkurransen har betydd veldig mye for meg. Jeg har lært veldig mye gjennom denne reisen. Hvis jeg ikke hadde meldt meg på, hadde jeg ikke holdt på så mye med jo-jo.

– Hvis jeg vinner «Norske Talenter» har jeg mest lyst til å bruke pengene på å reise til utlandet og møte idolene mine så vi kan dele og utvikle erfaringer med hverandre.

Julie Stokke (15), sanger: 

– For å være helt ærlig tror jeg at Henrik vinner!

– Konkurransen har betydd veldig mye for meg. Det har vært skikkelig morsomt å være med og treffe nye folk. Det har vært veldig artig!

– Hvis jeg vinner skal jeg bruke pengene på å studere i utlandet.

Henrik Fuglem (14), sanger: 

– Julie vinner helt klart!

– Konkurransen har betydd ganske mye. Jeg har blitt kjent med mange folk og det har bare vært helt fantastisk artig å være med. 

– Jeg skal spare pengene til jeg blir eldre!

Angelina Jordan Astar (8), sanger:

– Alle er jo flinke. Jeg vet ikke helt!

– Det har betydd veldig mye for meg, at jeg har fått lov til å synge. 

– Hvis jeg vinner, skal jeg dele med de barna som er alene. Og så skal jeg synge for dem!

Viva, kor: 

– Vi tror Angelina kommer til å gå videre siden hun er så utrolig flink til å synge. Men vi håper at det blir Viva, for vi trenger pengene!

– «Norske Talenter» har betydd mye. Vi har blitt bedre til å synge, vi har blitt mer sammensveiset. Og så er det litt spennende å finne ut av hvordan det er bak TV og ikke bare hvordan det er å være på scenen, så det er veldig gøy. Vi tror også det kan hjelpe oss videre i andre konkurranser. Å konkurrere mot andre enn bare kor har vært en utfordring, og det har vært veldig gøy!

– Hvis vi vinner, skal vi til Cuba og lære masse nytt om hvordan en kan utvikle kor med å bruke ikke bare stemmen, men hele kroppen, ved å danse og bruke masse rytmer og sånt!

Unique, dansegruppe
Yasin Tatby, Jason P. Belo og Bjørn Fredrik Strøm:

– Vi vet ikke hvem som vinner! Det er så mange store konkurrenter, så man er ikke sikker på hvem som vinner. Det går egentlig ut på hva folk i Norge tenker og vil stemme på. Man vet aldri om favorittene skuffer og så stemmer de på noe annet. Man vet aldri hva som skjer, alt er mulig!

– «Norske Talenter» har betydd masse. Det å lære å møte andre folk og å stå foran masse mennesker og gjøre det man elsker å gjøre. Det er det som betyr mest for oss. 

– Hvis vi vinner, tenker vi i hvert fall å gjøre noe fornuftig! Ikke noe kebab og burger denne gangen. Vi tenker å spare noe av det og sette det på en konto.

Se hvem som stikker av med seieren i «Norske Talenter» fredag klokken 19.30 på TV 2.